Özgürlük için basın projesi

Güncelleme Tarihi:

Özgürlük için basın projesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2014 01:26

Gazeteciler Cemiyeti’nin Avrupa Birliği işbirliğiyle hayata geçireceği “Özgürlük İçin Basın” (Press For Freedom) projesi, paydaşlar toplantısıyla başladı.

Haberin Devamı

Ulusal Daimi Komite Başkanı Prof. Dr. Korkmaz Alemdar başkanlığında yapılan toplantıya, Proje Koordinatörü Yusuf Kanlı ve Akdeniz Komitesi Başkanı Mevlüt Yeni, Güneydoğu Anadolu Komitesi Başkanı Murat Atay, İç Anadolu Komitesi Başkanı Sefa Özdemir, Karadeniz Komitesi Başkanı Turgut Özdemir, Marmara Komitesi Başkanı Mehmet Nuri Kolaylı, Doğu Anadolu Komitesi Başkanı Feridun Fazıl Özsoy ve Ege Komitesi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Kavaklı katıldı.

ENDİŞE VERİCİ GELİŞMELER

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, resepsiyonda yaptığı açıklamada, Türkiye’deki basın ve ifade özgürlüğünü daraltan gelişmelerin büyük endişe verici olduğunu söyledi.
İfade ve basın özgürlüğünün demokrasinin olmazsa olmazı olduğunu kaydeden Bilgin, AB “Sivil Düşün” programı çerçevesinde yürütülecek projeyle bir ifade özgürlüğü ve medya etiği daimi komitesi ile 7 coğrafi bölgede bölgesel daimi komiteler kurulması yoluyla ifade özgürlüğü ve medya etiği alanındaki gelişmelerin aylık, üç aylık ve yıllık olarak raporlanacağını belirtti.

Haberin Devamı

GENÇ GAZETECİLERE DERSLER VERİLECEK

İki yıl sürecek proje kapsamında gerek Ankara gerekse 7 bölgede insan hakları, ifade özgürlüğü, basın etiği dahil birçok alanda genç gazetecilere dersler verileceğini ifade eden Bilgin, çeşitli toplantı ve aktivitelerle farkındalık ve duyarlılık yaratılmasının hedeflendiğini bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!