Özel toplu taşıma esnafı destek bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Özel toplu taşıma esnafı destek bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2024 09:49

Ankara’da toplu taşıma ücretlerine yapılan zammın beklentilerinin altında olduğunu belirten sektör temsilcileri, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne (ABB), “ABB adına kamu hizmeti yaparak Ankaralıları taşımaya çalışmaktayız. Gelir desteği ve diğer sorunlarla ilgili ABB’den hızlı çözüm adımı beklemekteyiz” çağrısı yaptı.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) toplu taşımaya yüzde 40 zam kararının ardından açıklama yapan özel halk otobüsü esnafı temsilcileri, bir yıl sonra yapılan zam rakamının esnafın beklentisinin altında kaldığını ifade etti. Artan maliyetler karşısında esnafın zor durumda olduğunu vurgulayan sektör temsilcileri, gelir desteği ve diğer sorunlarla ilgili ABB’den hızlı çözüm adımı beklediklerini belirtti. ABB adına kamu hizmeti yaptıklarına vurgu yapan sektör temsilcileri ortak yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdi:

UKOME TOPLANTISINDA DA İFADE ETTİK

“24 Temmuz’da yapılan UKOME Genel Kurulu Toplantısı’nda alınan kararla, Ankara genelinde toplu taşıma ücretlerine belediye otobüsleri, metro, ANKARAY, Başkentray ve özel halk otobüslerinde, biniş ücretlerinde yüzde 40, dolmuş biniş ücretlerinde yüzde 50 artış yapılmıştır. Sektör temsilcileri olarak toplantıya Ankara Ticaret Odası (ATO) adına ATO Lojistik ve Ulaşım İhtisas Komisyon Başkanı ve Meclis Üyesi Aydın Fatih Bektaş, Türkiye Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği (TÖHOB) ve Ankara Halk Otobüsleri Kooperatifi (AHOK) adına genel başkan Kurtuluş Kara, Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) ve Ankara Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası adına başkan Ercan Soydaş katılmıştır. Sektör temsilcileri olarak genel kurulda, bir yıllık sürede tüm maliyet kalemlerinde yüzde 100 ve üzerinde artış olmasına rağmen yüzde 40 artış yapılmasının, esnafların ve EGO’nun yokluk ve yoksulluk içinde, iflas etmeye hızlı adımlarla ilerlemesine sebep olacağını açıkça ifade ettik.

Haberin Devamı

Özel toplu taşıma esnafı destek bekliyor

Aydın Fatih Bektaş

Özel toplu taşıma esnafı destek bekliyor

Ercan Soydaş

Özel toplu taşıma esnafı destek bekliyor

Haberin Devamı

Kurtuluş Kara

1 NİSAN’DAN BU YANA GELİR DESTEĞİ YOK

Bu artış oranının kabul edilmez olmasını belirtmemize rağmen, oy çokluğuyla biniş ücretleri belirlenmiştir. Özel halk otobüsü işletme esnaflarının, ücretsiz, abonman ve indirimli tarifeler sebebiyle zararının nasıl karşılanacağı halen belirsizliğini korumaktadır. Kanunlar tarafından gelir desteği vermeye yetkili olan Ankara Büyükşehir Belediyesi, 1 Nisan 2024 tarihinden bu yana halen Belediye Meclisi’nde karar almamıştır. Zarar edileceğinin kesin olduğu biniş ücretleriyle, özel halk otobüslerinin hizmete devam edemeyecek olacağı açıktır. Esnaf, ağustos ayında yapılacak Belediye Meclisi toplantısında kalıcı ve kesin çözümler için karar alınmaması halinde, çok yakın sürede araçları çalıştıramayacak duruma gelecektir. Özel halk otobüsü esnafı bir yıldır zam alamamışken bir yıl sonra yapılan zam rakamı esnafın beklentisinin altında kalmıştır. Artan maliyetler karşısında esnafımız zor durumdadır. Evine ekmek götürmeye çalışan esnafımızın belini bükmektedir. ABB adına kamu hizmeti yaparak Ankaralıları taşımaya çalışmaktayız. Gelir desteği ve diğer sorunlarla ilgili ABB’den hızlı çözüm adımı beklemekteyiz. Esnaf için bu zam yetersiz gelir desteği şarttır. Ayrıca EGO Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan maliyet artış oranları da yanlıştır. Maliyetlerdeki rakamlar açıklanan rakamların da üzerindedir.”

Haberin Devamı

Özel toplu taşıma esnafı destek bekliyor

Zam kararının alındığı UKOME Genel Kurulu Toplantısı’na sektör adına Aydın Fatih Bektaş, Kurtuluş Kara ve Ercan Soydaş’ın katıldığı belirtildi.

BAKMADAN GEÇME!