Özel araçlar da kış lastiği takmak zorunda

Güncelleme Tarihi:

Özel araçlar da kış lastiği takmak zorunda
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2017 17:10

Kış lastiği takma zorunluluğunun alanı genişletildi. Ticari araçları kapsayan uygulamaya bu yıl ilk defa özel araçlar da dahil edildi.

Haberin Devamı

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, uygulamanın önemine dikkat çekerek, "1 Aralık'tan itibaren karayoluna çıkan veya şehir içerisinde seyahat eden tüm araçlara kış lastiği takma zorunluluğu getirildi. Bunu yürekten destekliyoruz" dedi.
1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasındaki dört aylık zaman dilimini kapsayan uygulamada, kış lastiği takmadığı tespit edilen araçlara ise 625 TL para cezası kesilecek. Belirlenen tarihlerde şehirlerarası yolculuk eden tüm araçlar kış lastiği takmak zorundayken, şehir içindeki seyahatlerde kış lastiğinin takılıp takılmayacağı valilik tarafından belirlenecek. Apaydın, "Şehirlerarası yollarda veya şehir içerisinde sadece ticari araçlar çalışmıyor, aynı zamanda özel otomobiller de çalışıyor. Bu yolu beraber kullanıyoruz. Onların kapattığı bir yolda ticari araç da kalıyor. Ticari aracın kapattığı yolda o da kalıyor. 1 Aralık'tan itibaren karayoluna çıkan veya şehir içerisinde seyahat eden tüm araçlara kış lastiği takma zorunluluğu getirildi. Bunu yürekten destekliyoruz. Kış lastiği olmayan araçlar yollarda kalıyor, aileleriyle perişan oluyorlar" şeklinde konuştu. 

BAKMADAN GEÇME!