Özbek büyükelçiden işadamlarına yatırım çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Özbek büyükelçiden işadamlarına yatırım çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2009 00:00

Özbekistan’ın Ankara Büyükelçisi Uflat Kadırov Türk ve Özbek işadamlarının birlikte çalışmasını istediklerini belirterek, "Kapımız Türk iş adamlarına açık" dedi.

Kadırov ile Ticari İşler Müsteşarı Nadır Hashımov, Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın davetlisi olarak bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Kırıkkale’ye geldi.

Kırıkkale Ticaret Odası’nda (KTSO) düzenlenen ve Kırıkkale’de bulunan sanayici ve işadamlarının katılımıyla gerçekleşen toplantıya katılan Ulfat Kadırov, Özbekistan ekonomisi hakkında bilgi verdi. Türkiye’nin büyük bir ülke olduğunu ve bir çok konuda Türkiye’yi örnek aldıklarını belirterek, "Ülkemizde Özbek-Türk ortaklığında 600’e yakın firma var. 17 senedir Türk iş adamları ülkemizde çalışıyor. İki ülkenin iş adamları birlikte çalışsın istiyoruz" diye konuştu.

Büyükelçi Kadirov, Türklerin Özbekistan’a girişinde hiçbir sorun yaşanmadığını vurgulayarak, "Kapımız Türk iş adamlarına açık. Biz Türkiye’yi ve Türk insanını seviyoruz. Cumhurbaşkanımız da Türk iş adamlarını yakından tanıyor. Ülkemizde yapılan birkaç fuara Türk iş adamları katıldı ve biz Türk iş adamlarının yatırım yapabilmeleri için kanunlar çıkardık" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!