Güncelleme Tarihi:
Yavuz ÇİFTÇİ/HAYMANA, (Ankara) (DHA)- HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, işyerlerinin varlığı ve ekonomik olarak ayakta durmasının, aynı zamanda çalışan işçiler için de iş ve ücret garantisi olduğuna işaret ederek, “Emekçiler olarak, üretmek ve ürettiğimizden adil pay almak istiyoruz” dedi.
Öz Orman-İş Sendikası’nın Temsilci Eğitim Seminerleri, Ankara’nın Haymana ilçesinde başladı. Hükümetin 1 milyona yakın işçiye kadro vermesinin çok önemli bir adım olduğunu hatırlatan Settar Aslan, geçici işçilerin çalışma süresinin 6 aydan 10 aya çıkarılmasından dolayı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ve Hak-İş Onursal Başkanı TBMM İdare Amiri Çorum Milletvekili Salim Uslu ile tüm emeği geçenlere teşekkür etti. Aslan, Başbakan Yıldırım’ın, kadro talimatını, 2 Mart 2017’de Öz Orman-İş Tarafından Ankara’da düzenlenen ‘15 Temmuz Darbe-İşgal Girişimi Küresel Satranç’ konulu Uluslararası Demokrasi Kongresi’ndeki konuşmasında verdiğini hatırlatarak, “Taşeron işçilerimizin kadro alması ve geçici işçilerimizin süre uzatımında, üyelerimizin samimi gayretlerinin de önemli katkısı olmuştur” dedi.
Aslan, Öz Orman-İş’in, tarım ve ormancılık işkolundaki sendikalı işçilerin yüzde 70’ini temsil ettiğini de hatırlatarak, şunları söyledi:
“Amacımız, tarım teşkilatı çalışanlarını da bünyemize katıp, işkolumuzdaki temsil oranımızı yüzde 90’ın üzerine çıkarmaktır. Böylece, işkolumuzdaki emekçilerimizi daha güçlü şekilde temsil etme ve karar vericileri etkileme fırsatı bulacağız. Bu da, emekçilerimizin daha fazla hak elde etmesine imkân sağlayacaktır.
TİGEM emekçilerinin 2012 yılında en düşük brüt aylık ücreti 1356 liraydı. Bu işçilerimiz eski sendikalarında kalmış olsalardı, bugün alacakları aylık brüt ücret 2 bin 952 TL olacaktı. Oysa TİGEM emekçisi Öz Orman-İş’i seçtiği için, imzaladığımız başarılı sözleşmelerle bugün en düşük aylık brüt ücret 3835 TL’ye ulaşmıştır. Bu, TİGEM işçilerimiz adına önemli bir kazanımdır. Şimdi aynı şekilde, Tarım Teşkilatında çalışan emekçilerimizin de ekonomik ve sosyal haklarını iyileştirmeyi hedefliyoruz.”
FOTOĞRAFLI