Oyun pazarında Türk hamlesi

Güncelleme Tarihi:

Oyun pazarında Türk hamlesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2013 00:00

Doç. Dr. Veysi İşler, “Türkiye'den dünya çapında yeni oyunlar çıkacak” dedi.

Haberin Devamı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Veysi İşler, Türk oyun sektörünün birkaç yıl öncesine göre çok iyi durumda olduğunu belirterek, “Türkiye’de birkaç yıl içerisinde dünya çapında yeni oyunlar çıkacak” dedi.
Türk oyun sektörünün çok hızlı şekilde geliştiğine dikkat çeken İşler, oyun geliştirme etkinliği “Game Jam” ile gençleri oyun üretime teşvik etmeyi amaçladıklarını anlattı.

Savunma sanayisi örneği

Türkiye’de yazılım sektörüne yönelik teşvikler olduğuna ancak halen çok az sayıda oyun geliştiren firma bulunduğuna dikkat çeken İşler, oyunların yararları kadar zararları da olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:
“Savunma sanayisi de bu oyunları kullanıyor, örneğin savaş oyunlarını. Ancak, bizim gençlerimiz eğer yaşlarına uygun oyunları oynamıyorsa bu büyük bir problem denilebilir. Bu konuda federasyon, üniversiteler ve tüm ilgili kuruluşlar, aileler için gerekli bilinçlendirmeyi yapmalılar.

Haberin Devamı

Ailelerde bilinç oluşmadı


“Türkiye’de ailelerde bu bilinç oluşmadı. Oyunların, çocukların ileride sahip olacakları meslekleri daha iyi icra etmelerine yardımcı olacağı” görüşünü dile getiren İşler, “Mesela pilot olan biri, çocukluk çağlarında uçak oyunları oynarsa muhtemelen daha iyi bir pilot olacak. Bu yüzden oyun, ders müfredatları içinde yer almalı. Oyun oynarken çocukların hem zihinsel hem motor becerileri gelişiyor” diye konuştu.”
 
Bilişim vadisi kaçınılmaz

Ankara’da oyun ve yazılım sektörüne yönelik iş gücünün arttığına dikkat çeken İşler, “Bilişim Vadisi Ankara’da isteseniz de istemeseniz de oluşacak. Şu anda da var zaten ODTÜ Teknokent, Bilkent Cyber Park ve Hacettepe’nin yan yana teknoparkları var. Onların arasında bir bilişim vadisi oluşuyor zaten. Dijital oyun pazarının büyüklüğü dünyada 70 milyar doları aşarken, Türkiye’deki boyutu da 200 milyon dolar olarak hesaplanıyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!