Oyun havasıyla müzik turizmi

Güncelleme Tarihi:

Oyun havasıyla müzik turizmi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2017 01:00

‘Oyun havası’ olarak bilinen Ankara müziğini Başkent’in ardından farklı ülkelerdeki konserlerle de yurtdışına taşıyan Ankaralı sanatçılar, dernekleşmek için yola çıktı. Müzisyenler, Başkent’te mesleki birliği sağlamayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Ankara müziğinin Türkiye sınırlarını aşıp, Almanya’dan Avustralya’ya kadar dinlenmesini sağlayan Başkent’teki genç müzisyenler, Ankara Müzisyenleri Derneği’ni kurmak amacıyla bir araya geldi. İstanbul’un müzik piyasasına oranla daha düşük bütçeli prodüksiyonlar yaparak çalışmalarını milyonlara ulaştırdıklarını belirten Hüseyin Kağıt, Mustafa Taş, Ömer Faruk Bostan, Ankaralı İbocan ve Veli Erdem Karakülah bu sayede insanları Ankara’ya çeken bir ‘müzik turizmi’ oluşturduklarını da kaydetti. Destek ve birlik çağrısında bulunan müzisyenler oyun havası ekolü ve çalışmalarıyla ilgili şunları söyledi:

Oyun havasıyla müzik turizmi

Haberin Devamı

Sincanlı Mustafa:
ONUR MESELESİNE DÖNÜŞTÜ

Ankara müziğine herkes kendince bir şeyler katmaya çalıştı. İş ilk başta ekmek kazanmaktı. Ama daha sonrasında bir onur meselesine dönüştü. Bu işi ucube hale getiren insanlar oldu. Toparlamak için çok uğraştık. Şu anda Türkiye’nin de dışına çıktı. Avustralya’ya kadar konserler var. Bizim amacımız her yaş grubunan bu müziği dinlemesiydi. Daha önceleri sözlerde argo kelimeler kullanıldığı için insanlar dinlemekten çekiniyordu. Bunlara dikkat ederek, Ankara müziğini Türkiye genelinde önemli bir konuma taşıdık.

Oyun havasıyla müzik turizmi

Hüseyin Kağıt:
YABANCI TURİSTLERİ OYNATIYORUZ

Tüm Türkiye’ye hitap ediyoruz. Ülkenin dört bir yanındaki düğünlerde varız. Yabancı turistleri bile oynatıyoruz. Birçok ünlü futbolcu bizi arıyor, telefondan şarkı söylüyoruz. İlgiden memnunuz. Ben eski kasetçiyim, o zamanlar bu kadar Ankara müziği sanatçısı yoktu. Ama şu an klibi olan 500 sanatçı var.

Oyun havasıyla müzik turizmi

Ömer Faruk Bostan:
GİZLİ GİZLİ GELİP DİNLİYORLAR

İstanbul’da büyük firmalar sanatçılara finans sağlıyor, bizim böyle bir desteğimiz yok. Onların 10’da biri bütçe ile bu işi yapıyoruz. İstanbul’daki birçok müzisyen Ankara’yı takip ediyor. Hangi müziğin yapıldığını, kimin ne dinlediğini takip ediyorlar. Gizli gizli gelip köşeden bizi dinliyorlar. Her birimiz hemen hemen 30 kişinin çalışıp, evine ekmek götürmesini sağlıyor.

Haberin Devamı

Oyun havasıyla müzik turizmi

Ankaralı İbocan:
MÜZİK TÜM TÜRKİYE’YE YAYILIYOR

İnsanlar yurtdışından Ankara’ya günü birlik müzik dinlemeye geliyor. Ankara müziği sayesinde eğlence turizmi oluşmaya başladı. Biz Rumeli Hisarı’nı Bostancı Gösteri Merkezi’ni görmek isteriz. Çok da mutlu oluruz. Sinema sektörü şu an ağırlıklı olarak Ankara hikâyelerinden çıkıyor. Bu filmlerde de bizim parçalarımıza yer veriliyor. Sosyal medya sayesinde yaptığımız müzik tüm Türkiye’ye yayılıyor.

Oyun havasıyla müzik turizmi

Veli Erdem Karakülah:
DERNEĞE İHTİYACIMIZ VAR

Hiçbir destek olmadan Ankara müziğini iyi bir yere getirdik. Bunu ulusala hatta evrensele taşımamız gerekiyor. Her an dinlenen bir format haline gelen Ankara müziğinin başrol oyuncuları olarak kabuğumuzda kalmamalıyız. Sorunlarımızı, geleceğimizi tartışabileceğimiz bir derneğe ihtiyacımız var. Dernek yoluyla açamayacağımız kapı kalmaz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!