Otopark gibi olmasın

Güncelleme Tarihi:

Otopark gibi olmasın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2016 16:01

İMKON Genel Başkanı Tellioğlu hafriyat döküm ücretlerinin çok yüksek olduğunu savunarak, “Ankara’da hafriyat ücreti belediye ödenmiyor, özel bir firmaya ödeniyor. ATO’nun ise bu konuyla ilgili tek bir cümlesi yok. Bu şikayetle gelen arkadaşların canına tak etmiş durumda. Otopark konusunda gördük. Belki bu konuda daha kötüsü olacak” dedi.

Haberin Devamı

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, Ankara’da inşaat sektörünün en büyük sıkıntılarından birinin yüksek hafriyat ücretleri olduğunu öne sürdü. Tellioğlu, şunları söyledi:
“Türkiye’nin her yerinde hafriyat döküm ücreti var ve buna itiraz yok. Sonuçta hizmet veriliyor. Mesele bu ücretlerin belediyeye ödenip ödenmemesi ile ne kadar olduğu. Ankara’da bu para belediyeye ödenmiyor. Özel bir şirkete ödeniyor. İş belediyeden kiralanmış durumda olduğu için fiyatlar yükseltiliyor, döküm işinde çalışanlara karşı sergilenen anormal yaklaşımlar insanları rahatsız ediyor. Kafana göre paralar istersen olmaz. Bunun metreküp başı ya da ruhsat gibi birimleri var. Bu iş çok sağlıklı işletilmiyor.

OTOPARK GİBİ OLMASIN

Büyükşehir’de bu konuyla ilgili ANFA, takipçi firma. Onlarla görüştük. Melih Bey’e, Genel Sekreter Asım Bey’e, hafriyat dökümcülere anlattık. Onlar da bu işin böyle olmasını istemiyorlar. Bu şikayetle gelen arkadaşların canına tak etmiş durumda. Otopark konusunda gördük. Belki bu konuda daha kötüsü olacak. İlla böyle olunca mı çözülecek. Otopark gibi olmasın. Bizim derdimiz üzüm yemek; asma ile kavga etmek değil. Müteahhitlerin kendi odası olmadığı için ticari faaliyetleri açısından bağlı oldukları ATO’nun ise bu konuyla ilgili tek bir cümlesi yok. Hafriyat herkesi ilgilendiren bir konu. Ortak akılla çözüm üretilmeli.”

Haberin Devamı

ÇÜRÜKLER AYIKLANMALI

ÖTE yandan sektöre ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Tellioğlu, inşaat ve diğer ağır iş kollarında çalışanlarda olması gerekli ‘mesleki yeterlilik belgesi’ için verilen ücretsiz ders ve sınav desteğinin yanı sıra teşvik amacıyla kamu spotlarının da hazırlanması gerektiğini ifade etti. Müteahhitlik Hizmet Yasası’nın da bir an önce çıkması gerektiğini belirten Tellioğlu, “Konut satışlarındaki düşüş ile yapı ruhsatlarında ve yabancılara satılan konut sayısındaki azalma Türkiye’de inşaat sektörünün düşüşe geçtiğini gösteriyor. Gereğinden fazla inşaat üretimi var. Bunlarla ilgili Müteahhitlik Hizmet Kanunu çıkartılarak, çürükler ayıklanmalı ve kalifiye müteahhitler de müşavir desteğiyle yurt dışına açılmalı” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!