Otomobilsiz pazar

Güncelleme Tarihi:

Otomobilsiz pazar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2022 14:49

Ankara’da dün ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’ hareketliliği yaşandı. ‘Otomobilsiz Pazar Günü’ etkinliği kapsamında yüzlerce vatandaş, Kızılay’dan Bahçelievler’e pedallayarak ‘temiz ve çevreci’ ulaşıma dikkat çekti.

Haberin Devamı

Dünyada her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında başkent Ankara, ‘Otomobilsiz Pazar Günü’ etkinliğine ev sahipliği yaptı. Türkiye Belediyeler Birliği’nin ulusal koordinatörlüğü ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nun desteğiyle düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri, bu yıl ‘Çeşitlendir ve Devam Et’ sloganı ve ‘Şehrini Kucakla’ temasıyla gerçekleşti.Ankara’daki etkinlikler kapsamında Ankara Büyükşehir Belediyesi ortaklığı ile ‘Otomobilsiz Pazar Günü’ etkinliği düzenlendi. Bahçelievler 7. Cadde trafiğe kapatılarak ‘Büyük Ankara Bisiklet Turu’ yapıldı. Bisikleti ile tura katılan yüzlerce Ankaralı, Kızılay AVM’den Bahçelievler’e uzanan 4 kilometrelik rota boyunca karbon sıfır, temiz, çevreci ve daha uygun maliyetli alternatif ulaşıma dikkat çekmek için pedal çevirdi. Bisiklet turuna Dışişleri Bakan Yardımcısı Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Herve Magro da katıldı. Bakan Yardımcısı Kaymakcı ile büyükelçiler Landrut ve Magro, turu tamamlayarak temiz ulaşıma dikkat çekti.

Haberin Devamı

Otomobilsiz pazar

BİSİKLET TRAFİKTE BİR ARAÇTIR

Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, “Ankara gibi bir şehirde bile bisiklete binmenin mümkün olduğunu gösterdik. Karbon emisyonlarını ve enerji tüketimini azaltmak istiyorsak alışkanlıklarımızı değiştirmeliyiz. Toplu taşımaya, bisiklete daha fazla yönlenmeliyiz. Bu hem hava kirliliğini azaltacak hem de sağlık için faydalı olacak” dedi. Kaymakcı ise “Bisiklet trafikte bir araçtır. Bisikletlilere diğer araç sürücülerine saygı gösterdiğimiz gibi saygı göstermeliyiz” diye konuştu.

Otomobilsiz pazar

Fransız Büyükelçi Herve Magro, Ankara’nın bisiklete binmek için uygun bir şehir olmadığını söylerken, daha fazla bisiklet yolu yapılması gerektiğini ifade etti.

Haberin Devamı

Otomobilsiz pazar

Turu elektrikli bisikletle tamamlayan Faruk Kaymakcı, zorlanmadığını belirterek “Elektrikli bisiklet, büyük kolaylık sağlıyor. Terlemeden turu tamamladım diyebilirim” dedi.

Otomobilsiz pazar


Otomobilsiz pazar

BAKMADAN GEÇME!