Otobüsümüze dokunmayın

Güncelleme Tarihi:

Otobüsümüze dokunmayın
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2012 17:33

Gölbaşı Belediyesi’nin, toplu ulaşımın ağırlıklı olarak minibüslerle yapıldığı TOKİ Park Eymir konutlarının olduğu bölgeye “ücretsiz servis” hizmeti sağlaması, minibüs şoförleriyle belediyeyi karşı karşıya getirdi.

Haberin Devamı

Gölbaşı Belediyesi, vatandaşların uygulamadan son derece memnun olduklarını belirtirken, Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Hacı Bekir Gani ise belediyenin kamu aracıyla yolcu taşıdığını iddia ederek, “Yapılan uygulama hukuki değil. İçişleri Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi’ne şikayet ettik. Şimdi de dava açmaya hazırlanıyoruz” dedi. Belediye ve minibüsçüler odası arasında başlayan “minübüs krizi” üzerine, semt sakinlerini ücretsiz personel servisinin kaldırılması korkusu sardı.

Vatandaşımız sıkıntı çekmesin

Gölbaşı’na beş kilometre mesafede bulunan ve yaklaşık 20 bin vatandaşın yaşadığı bölgeye, ulaşımdaki sıkıntılar nedeniyle ücretsiz servis hizmeti verdiklerini kaydeden Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, konuyla ilgili Ankara Hürriyet’e şunları söyledi: “Günün belli saatlerinde personelimizin ulaşım sıkıntısı çekmemesi için kendi araçlarımızla servis koyuyoruz. Bu servislerimizden Gölbaşılı hemşehrilerimiz de yararlanıyor ve çok da memnunlar. Servisler, sadece personel ile gidip gelmektense vatandaşlarımız da kültür merkezlerine, spor alanlarına ve parklara giderken sıkıntı çekmesinler istiyoruz.”

Haberin Devamı

Minibüsçüler dava açacak

Gölbaşı Belediyesi’ne “uyarı” yazısı yazdıklarını ancak, “Sportif faaliyetlerde bulunan vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz” yanıtını aldıklarını dile getiren Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Hacı Bekir Gani ise, “Ortada alenen yolcu taşımacılığı var. Kamu aracıyla ücretsiz taşımacılık yapılıyor, bu hukuki değil. Mesai saatleri sırasında yolcu taşıdıklarını tespit ettik. Ekmek parasını taşımacılık sektörüyle kazanan minübüsçü kardeşlerimize haksızlık yapılıyor, zarara uğruyorlar. Dava açmaya hazırlanıyoruz” diye konuştu.

Seferler kaldırılmasın

Ücretsiz seferlerin kaldırılacağı yönünde çıkan söylemler üzerine tepkilerini dile getiren semt sakinleri görüşlerini Ankara Hürriyet’e anlattı. Ücretsiz servisi sürekli olarak kullanan ev kadını Arife Atabaş, “Servisleri Gölbaşı’na gidip gelmek için sürekli kullanıyorum. Gölbaşı Belediyesi’nin TOKİ halkına sunduğu ücretsiz otobüs seferleri kaldırılmasın. TOKİ’de ihtiyaçlarımızı karşılayacak alışveriş merkezleri yok, bunun için bu servislerle Gölbaşı’na rahat bir şekilde gidip gelebiliyoruz” dedi.

EGO yetersiz

Haberin Devamı

EGO otbüslerinin yetersiz olduğunu kaydeden emekli Hasan Sabancılar, “Burada bir sürü fakir fukara var. Bir dolmuş 2 lira, gidiş-geliş 4 lira. Vatandaş için büyük para. Gölbaşı Belediyesi’nin yaptığı bu hizmet takdir edilmelidir” dedi. Ünivesite öğrencisi Murat Tepe ise, “Otobüslerin kaldırılmasını kesinlikle istemiyorum. Öğrenci olduğum için kampüse bu ücretsiz servisler ile gidip geliyorum. Dolmuş ile ulaşım sağladığım zaman bayağı bir ücret tutuyor” ifadesini kullandı.

Dolmadan kalkmıyor

EGO otobüslerinin 45 dakikada bir geldiğini, minibüslerin ise dolmadan kalkmadığını anlatan memur Yunus Dönmez, “En azından bu servisler zamanında hareket ediyor. Diğer dolmuş ve EGO otobüslerinin saatleri belli olmuyor” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!