Oto sanayi esnafı haksız rekabet kurbanı

Güncelleme Tarihi:

Oto sanayi esnafı haksız rekabet kurbanı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2007 00:00

İvedik Organize Sanayi’deki oto sanayi esnafı müşterisizlikten kan ağlıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından üç yıl önce kent merkezinden İvedik’e taşınan oto sanayi esnafı, kapatılacağı söylenmesine rağmen şehirde faliyet göstermeye devam eden oto sanayiinin haksız rekabet yarattığından şikayet ediyor.

İVEDİK Organize Sanayi Bölgesi’nde faliyet gösteren oto sanayi esnafı, kapatılacağı söylenmesine rağmen hala çalışan kent merkezindeki oto sanayi esnafının haksız rekabete yol açtığını belirterek, "Ya onlar taşınsın, ya da biz şehre taşınalım. Birçok arkadaşımız dükkan kapatıyor" dedi.

Daha önce Ankara’nın şehir merkezindeki Demir, Ata, Yeni ve Büyük Sanayi sitelerinde faaliyet gösteren oto sanayi esnafı, 2004’de İvedik’e taşınmalarının ardından, kent merkezinde kalan esnaf yüzünden bugün haksız rekabetle karşı karşıya. İvedik esnafı, kapatılacakları söylenmiş olmasına rağmen kent merkezinde faliyet göstermeye devam eden oto sanayi esnafı yüzünden müşterilerini kaybettiklerini söylüyor. İvedik’te faliyet gösteren oto tamircisi Alparslan Sezek ile kaporta-boya dükkanı işleten Çetin Dönmez, Ankara Hürriyet’e şöyle konuştu:

BİZ DE ŞEHRE GİDELİM O ZAMAN Büyükşehir Belediyesi bizi resmen buraya attı. Şehir merkezindeyken işlerimiz çok iyiydi, ama şimdi birçok müşterimizi kaybettik. Burası bakımsız ve uzak olduğu için, trafik düzeni olmadığı için kimse gelmek istemiyor. Oysa 2004’de bizi buraya taşıdıklarında, kent merkezinde oto sanayine ait işyeri kalmayacağını, hepsinin kaldırılacağını söylemişlerdi. Bugün kent merkezinde birçok esnaf yasak olmasına rağmen işine devam ediyor, bu da haksız rekabet yaratıyor. İvedik esnafı yavaş yavaş işini bırakmak zorunda kalıyor.

Kaportacının yanında köfteci

Çetin Dönmez, "Burada işyerlerinin belli bir düzeni de yok. Eskiden kaportacısı boyacısı, bütün oto sanayi esnafı bir aradaydı. İvedik’te ise eldivenden merdivene herşey var ama düzensizlik hakim. Kaportacının yanında boyacı, mobilyacının yanında yemekhane var. Denetim yok, kiralar korkunç yüksek, elektrik pahalı. Caddelerimiz, asfaltımız bozuk, trafik düzeni yok. Geçen Cumartesi günü 20’ye yakın kaza oldu. Kar, yağmur yağdığında daha da kötü oluyor. Kamyonlar kışın rampayı çıkamıyor. Eskiden randevuyla çalışırdık, artık müşteri yok. Esnaf çok mutsuz. Ya biz de şehir merkezine taşınalım, ya da kent merkezindeki oto sanayii de buraya gelsin" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!