Oto galerileri için son 6 ay

Güncelleme Tarihi:

Oto galerileri için son 6 ay
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2009 00:00

İçişleri Bakanı Atalay, Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek ile toplantı yaptı. Özellikle LPG’li araçlar yönünden tehlike arz eden oto galerileri 6 ay içinde taşınacak.

Haberin Devamı

İÇİŞLERİ Bakanı Beşir Atalay ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, oto galerilerinin uygun bir bölgeye taşınarak, bir araya toplanması konusunu görüştüler.
Toplantıya kimler katıldı
Toplantıya, İçiÅŸleri Bakanı BeÅŸir Atalay ve BaÅŸkan Gökçek’in yanı sıra Ankara BüyükÅŸehir Belediyesi bürokratları, ATO Meslek Komitesi BaÅŸkanı Musa BeÅŸparmak, BaÅŸkent Otomotivciler Dernek BaÅŸkanı Aydın Erkoç, BaÅŸkan Yardımcıları Osman Deli, Niyazi BerktaÅŸ, Ä°lkay Kalkan, BaÅŸkent Otomotivciler Dernek Saymanı Mustafa Macar, BaÅŸkent Yenimahalle Oto Galerileri Top. Ä°ÅŸyeri Koop. BaÅŸkanı Zeki Åžanal, BaÅŸkent Yenimahalle Oto Galerileri Top. Ä°ÅŸyeri Koop. Proje Danışmanı Ayhan Çetinkaya, Ankara Otomobil Ä°thalatçıları ve Otomotivciler DerneÄŸi BaÅŸkan Yardımcısı Åževki Özkan ile ATO Meclis Ãœyesi Emin HisarcıklıoÄŸlu katıldı.Â
Galericilerden üç istek
Bakan Atalay, Başkan Gökçek ve dernek temsilcilerinin görüş alışverişinde bulunduğu toplantıda Başkent Ankara’da hizmet veren oto galerilerinin uygun bir bölge tespit edilerek, taşınması ve bir araya toplanması konusunda prensip anlaşmasına varıldı. Oto Galericileri, taşınabilecekleri bölge olarak Sincan’da otobanın bitişiğinde bulunan Büyükşehir Belediyesi’ne ait arazi, Mamak Metro AVM Yanı ve Etlik eski garajların öncelikli istekleri olduğunu ifade ettiler.

Haberin Devamı

Galeri siteleri oluÅŸturulacak

BAKAN Atalay ile Gökçek’in oto galericilerinin istek ve önerilerini de dinlediği toplantıda alınan prensip kararına göre Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin yapılacak ilk toplantısında şehir içindeki tüm oto galerilerinin kapatılması, şehir içinde ikinci el satış yapan plazalardaki bu satışların yasaklanması ve 6 ay içerisinde yeni oluşturulacak oto galeri sitelerinin hayata geçirilmesi benimsendi. Ayrıca toplantıda, galerici esnafının da prensip kararına uygun olarak son çalışmalarını yapmaları ve 10 Kasım’da konunun yeniden görüşülmesi ve kesin sonuç alınması için bir araya gelinmesi kararlaştırıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!