Otistik çocuklar için mutfaktalar

Güncelleme Tarihi:

Otistik çocuklar için mutfaktalar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2011 00:00

Geleneksel olarak düzenlenen ve ünlü aşçıların biraraya geldiği Chef 8, Türkiye’nin dört bir yanından gelen lezzet ustalarıyla bu yıl altıncı kez gerçekleşti. Sheraton Otel’de düzenlenen organizasyondan elde edilen gelirin tamamı Otizm Vakfı’na bağışlandı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE Aşçılar Federasyonu (TAFED) öncülüğünde, Başkent Aşçılar ve Turizm Birliği Derneğinin (BASATDER) katkılarıyla düzenlenen “Chef 8” organizasyonunun altıncısı gerçekleştirildi.

Sheraton Otel’de düzenlenen etkinlikte, Türkiye’nin yedi farklı bölgesi ve KKTC’den aşçılar biraraya geldi. Etkinliğin açılış gecesine işadamları, yabancı misyon temsilcileri ve üst düzey yöneticiler katıldı. Geceye, Tafed Başkanı ve Sheraton Otel Baş aşçısı Zeki Açıköz ile Basatder Başkanı ve Barcelo Ankara Altınel Otel’in Başaşçısı Reşat Erdemir ev sahipliği yaptı.

Sekiz mutfakta sekiz lezzet

Zeki Açıköz ve Reşat Erdemir, hedeflerinin ulusal ve uluslararası faaliyetler, yarışmalar ve festivallere katılarak Türk mutfağının ve Türk turizminin tanıtımını yapmak, kaybolmaya yüz tutmuş lezzetleri araştırıp tekrar Türk mutfağına kazandırmak olduğunu söyledi.
Usta aşçıların Chef 8’le biraraya geldiğini söyleyen Zeki Açıköz, Osmanlı ve Türk mutfağını geleneksel çizgisinden şaşmadan yeniden yorumlayarak, seçkin sunumla etkinliği özel kılmak istediklerini ifade etti. Açıköz, sosyal sorumluluk bilinciyle hareket ederek bu yılki organizasyondan elde edilen geliri Otizm Vakfı’na aktaracaklarını belirtti.

Haberin Devamı

Sekiz ayrı ekip

Davetliler sekiz şef ve ekibinin, sekiz ayrı mutfakta hazırladığı, sekiz değişik menüyü tatma fırsatı buldular. Bir lezzet şölenine dönüşen gecede aşçılar birer sanat eseri gibi hazırladıkları yemekleri davetlilerin beğenisine sundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!