OSTİM’in dünyaya açılan markaları var

Güncelleme Tarihi:

OSTİM’in dünyaya açılan markaları var
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2022 23:59

‘OSTİM EXPO 22 Sanal Fuarı’nın çevrim içi olarak gerçekleşen açılışına Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran ve Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir de katıldı.

Haberin Devamı

ATO Başkanı Gürsel Baran, OSTİM’in hem Ankara hem de Türkiye için önemli bir organize sanayi bölgesi olduğunu belirterek, “OSTİM’de üretilen ürünler 140 ülkeye ihraç ediliyor. Yıllık ihracatı 3 milyar doların üzerinde. Dünyaya açılan markaları var” değerlendirmesi yaptı. OSTİM’in önemli tedarik merkezlerinden biri olduğuna işaret eden Baran, “OSTİM’de 50 yılı aşkın bir zamandır Ankara için, Türkiye için, dünya için üretim yapılıyor. Türkiye’nin ihracatında kilogram başına değer ortalama 1.5 dolar düzeyinde. OSTİM’in ihracatta kilogram fiyatı 20 ile 30 dolar arasında. Çünkü ileri teknoloji ürünleri üretilip ihraç ediliyor” diye konuştu.

KAT EDECEK ÇOK YOLUMUZ VAR

ASO Başkanı Nurettin Özdebir ise “Ankara’nın böyle bir fuara ev sahipliği yapmasından da büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum” diyerek şunları kaydetti: “Son dönemde sanayi sektörünün öncülüğünde ihracat rakamlarında önemli başarılara imza atmaya devam ediyoruz. 2022 yılı sonu için hedeflediğimiz 250 milyar dolar ihracat hedefine adım adım yaklaşıyoruz. Bu rakamlar yeterli olmayıp ülkemizin potansiyelini düşündüğümüzde kat edecek çok yolumuz var. İhracat potansiyelimizi daha da artırmak ve rekabetçi bir ihracat yapısına kavuşmak için; faktör verimliliği, üretim faktörlerinin kalitesi, doğru ve uygun sanayi politikası, yerli ara ve sermaye malı kullanımı ve üretimi, öngörülebilirlik ve ölçek faktörü gibi unsurların da önemli olduğunu bilmeliyiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!