Güncelleme Tarihi:
Ostim Endüstriyel ile birlikte borsada işlem gören şirket sayısının 412’ye ulaştığı bilgisini veren Seyman, bu sene içerisinde ihraçlardan 23,7 milyar lira, pay halka arzlarından ise 1,2 milyar kaynak sağlandığını söyledi. Mecut durumda 4’ü Gelişen İşletmeler Piyasası olmak üzere 10 şirketin, payları işlem görmek üzere borsaya başvurduğu bilgisini veren Seyman, “Bunun yanında da 30 şirketin borçlanma aracı, 1 şirketin de varant başvurusu mevcut “ dedi. Ostim Endüstriyel Yatırımlar ve İşletme AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın ise geçen yıl mayıs ayında burada Ostim yatırım ile ilgili sunumlar yaptıklarını hatırlatarak, “Bugün tekrar ikincil piyasaya çıkmanın mutluluğunu paylaşmak üzere buradayız” dedi.
5 BİN İŞLETME ÜRETİM YAPIYOR
Ostim AŞ olarak çok farklı bir yapıları olduğunu anlatan Aydın, “Biz Ankara’da Ostim Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan 5 bin işletmenin bir arada üretim yaptığı ve Türkiye’de kümelenme faaliyetlerinin yürtüldüğü önemli bir şirketinin yöneticileri olarak burada birlikteyiz. Borsa İstanbul’un da katkılarıyla İkinci Ulusal Pazar’ın bizim için yeni bir atılım olacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu. Aydın, Ostim’de çok önemli alanlarda faaliyet gösteren firmaların bulunduğu bir bölge olduklarını belirterek, şunları söyledi:
“Havacılık, medikal, iş ve inşaat makinaları ve raylı sistemler konusunda kümelenmelerin bulunduğu bir bölgeden söz ediyorum ve Türkiye’deki yerli üretimin bir çözüm noktası olarak Ostim’de faaliyet gösteriyoruz. Bizim ticari yüzümüz olarak da Ostim Yatırım şirketi oradaki firmalarımızın dünyaya açılan bir penceresi olarak faaliyet gösteriyor. Umarım borsamızda da yeni bir yüz olarak ikincil piyada da performansını gösterecek”