Osmanlı’ya vukuatlı forvet

Güncelleme Tarihi:

Osmanlı’ya vukuatlı forvet
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2017 14:40

Sarı-morlar, hücum hattını Fransız oyuncu Doukara ile güçlendirdi. Senegal asıllı 25 yaşındaki oyuncu, 2016 yılında Championship Lig’te oynanan Leeds United- Fulham maçında, rakibini ısırdığı gerekçesi ile 8 maç men ve 5 bin sterlin para cezası aldı.

Haberin Devamı

Süper Ligin ilk iki haftasında oynadığı maçları 3-1’lik skorla kaybeden ve puan cetvelinde son sıraya inen Osmanlıspor, forvet hattını vukuatlı bir forvet ile güçlendirdi. Başkent ekibi, Senegal asıllı Fransız oyuncu Souleymane Doukara’yı transfer etti. İngiliz temsilcisi Leeds United’dan transfer edilen 25 yaşındaki futbolcu, 2 yıl süreyle Osmanlıspor forması giyecek.
İngiliz ekibinde 2014 yılından bu yana forma giyen ve geçen sezon bin 626 dakika oynayan Doukara, rakip ağları 6 kez havalandırdı.
Osmanlıspor’un, geride kalan sezon kadrosunda 3 forvet oyuncusu yer alıyordu. Kulüple olan sözleşmesi sona eren Webo takımdan ayrılırken, Raul Rusescu ile biten sezonu Fransız kulübü Metz’de kiralık geçiren Cheick Diabate’nin, teknik heyetin raporu doğrultusunda takımdan gönderilmesi kararlaştırıldı.

Haberin Devamı

MAÇTAN SONRA CEZA KESİLDİ

Osmanlıspor’un yeni transferi Souleymane Doukara, eski takımı Leeds United’ta attığı goller kadar, saha içinde yaşadığı olaylarla da gündeme gelmiş bir oyuncu. 23 Şubat 2016’da, Leeds United’ın, Fulham ile kendi evinde oynadığı maçta, bir köşe vuruşu sırasında yaşanan mücadelede, Doukara rakibi Fernando Amorebieta’yı ısırmış, fakat yaşanan arbedede bu olay hakemin gözünden kaçmıştı. Amorebieta, bu durumu hakeme şikayet etse de yardımcıları da pozisyonu göremediği için Doukara’ya kırmızı kart göstermemişti. Ancak bu olay, kamera kayıtları detaylı bir şekilde incelendikten sonra, İngiltere Futbol Federasyonu Doukara’ya 8 maç men ve 5 bin sterlin para cezası vermişti.

KARİYERİ İTALYA’DA BAŞLADI

Kariyerine İtalya takımlarından Rovigo Calcio’da başlayan Fransız forvet, 2012 yılında Catania ile ilk resmi sözleşmesini imzaladı. Burada 4 yıl forma giyen Doukara, Catania forması ile çıktığı 16 maçta gol kaydedemedi. 2 yıl sonra İtalya alt lig takımlarından Juve Stabia’ya kiralık olarak gönderildi ve forma giydiği 21 müsabakada 6 gol, 2 asistlik bir performans sergiledi. 2014 yılında Catania’dan ayrılıp İngiltere Championship takımlarından Leeds United’a transfer oldu. Leeds United ile çıktığı 93 maçta takımına 16 gol, 9 asistlik bir katkı yaptı.

Haberin Devamı

Osmanlıspor, Süper Lig’in 3. haftasında Cumartesi günü deplasmanda Kayserispor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürüyor. Batıkent Tesisleri’nde Teknik Direktör Bülent Uygun yönetiminde yapılan idmana, sakatlıkları bulunan Litvanyalı kaleci Zydrunas Karcemarskas ve Koray Altınay katılmadı. Cezalı, Tonia Tissdel, bu maçta da forma giyemeyecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!