Osmanlı’nın Ganalı yıldızı

Güncelleme Tarihi:

Osmanlı’nın Ganalı yıldızı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2017 16:08

Ampute Futbol Süper Ligi’nde şampiyon olan Osmanlı Engelliler Spor Kulübü’nde forma giyen Ganalı oyuncu Richard Arthur Opentil, Türkiye’yi ikinci memleketi olarak görüyor.

Haberin Devamı

Gana’da 6 yaşında trafik kazasında bacağını kaybettiğini anlatan Opentil, “Türkiye’yi çok seviyorum. 35 yaşındayım ve bir süre sonra futbolu bırakacağım. Gana ve Türkiye’de yaşam birbirine yakın. Bizim ülkede Müslümanlar ve Hristiyanlar var. Türk insanını çok seviyorum. ‘Siyah insan’ diyerek bana yaklaşıyorlar, bu nedenle çok seviyorum. Burada insanlar beni seviyor” diye konuştu.

KADRODA ÖNEMLİ OYUNCULAR VAR

Opentil, takım kadrosunda her zaman yıldız oyuncu bulunduğunu belirtip, şunları söyledi: “Oyuncular futbolu çok iyi biliyor. Yüzde 90’ı da ülkelerinin milli takımında. Bu da şampiyonluktaki önemli bir etken. Türkiye’de ampute futbola bakış ve organizasyon çok iyi. 2010’da Arjantin’deki Dünya Kupası’na Gana Milli Takımı ile katıldım. Türkiye ile 2 maç oynadık. 1 gol attım. Dünya Kupası bittiğinde Yenimahalle Belediyespor ile anlaştım ve Türkiye’ye geldim. Sonrasında takımın adı değişti ve Osmanlı Engelliler oldu. İnşaat mühendisiyim. Afrika’da engellileri işe biraz zor alıyorlar. Futbolu seçtim ve transferimi Türkiye’ye yaptım. Mesleğimi Gana’da yapmayı planlıyorum. Ailem Gana’da. 2 kız, 1 erkek, 3 çocuğum var. Boş zamanlarımda protez firmasında çalışıyorum. Engellilerin hayatı çok önemli. Çevremdeki insanlardan bizlere yardımcı olmasını istiyorum.

BAKMADAN GEÇME!