Ortak hayalde buluştular

Güncelleme Tarihi:

Ortak hayalde buluştular
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2021 01:15

Türk ve Suriyeli girişimci kadınlar el ele vererek bir kooperatif kuracak ve ürettikleri el emeği ürünlerini kazanca dönüştürecekler.

Haberin Devamı

Avrupa Birliği’nin finanse edeceği kooperatif projesi, Dünya Bankası’nın uygulama desteği ve Ankara Ticaret Odası İDEA(ATOİDEA) koordinatörlüğünde Altındağ Belediyesi, İstasyonTEDÜ, Joon Sosyal Girişim ile Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği(SGDD-ASAM) iş birliğinde yürütülecek. ‘Seçilmiş Bölgelerde Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ve Türk Vatandaşları için Ekonomik Fırsatların Güçlendirilmesi’ adlı proje kapsamında bir araya gelerek pazarlama, satış ve iletişim eğitimleri alan girişimci kadınlar, en kısa zamanda kooperatiflerini kurarak kendi ayakları üzerinde durmanın hayalini kuruyor. Büyük bir heyecanla üretim ve satış yapmayı bekleyen hem Türk hem de Suriyeli kadınlarla konuştuk.

SORUMLULUĞUMUZ OLACAK

* Aysel Aslan(53): Bilinen ve tanınan bir marka yarattığımızı hayal ediyorum. Kooperatif bizim güçlenmemizi sağlayacak. Bir sorumluluğumuz ve bir hedefimiz olacak hayatta. Kendi ayaklarımızın üzerinde duracağız.
* Fatma Ericek(41): Hiç çalışma hayatım olmadı. Çocuklarımı büyüttüm ve şu anda kuracağımız kooperatif sayesinde kendimi yumurtadan çıkmış, o kabuğu kırmış ve yeniden hayata tutunmuş gibi hissediyorum.

HAYATIMIZI KOLAYLAŞTIRACAK

* Suriyeli Rana Osman(37): Üretimin yanı sıra günlük hayatımızı kolaylaştıracak Türkçe konuşma kulüpleri ve sosyal uyum etkinlikleri gerçekleştiriliyor. Hem sosyalleşiyoruz, hem de üretime katılarak gelir elde edeceğiz.
* Suriyeli Rule Camus(42): Kooperatif sayesinde kendim için bir şeyler yapabileceğim. Başkalarıyla iletişim kurarken artık kendimi daha güçlü hissediyorum. Arkadaşlarımın sayısı arttı, bundan dolayı da çok mutluyum.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!