Güncelleme Tarihi:
Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muammer Yıldız, Gökyay ailesine, dünyanın sayılı müzelerinden biri olan satranç müzesini Ankara'ya kazandırdıkları için teşekkürlerini iletti. Yıldız, “Milli Eğitim Bakanlığı, yeni müfredat yaklaşımında müzeleri bir eğitim ortamı olarak tanımlamaya başladı. Ankara'daki tüm çocukların özellikle Gökyay Satranç Vakfı Müzesi’ni görmelerini arzu ediyoruz. Öğrencilere satranç dersini, okul öncesinde, temel eğitim seçmeli ders, liselerde ise kulüp faaliyeti olarak vermeye devam edeceğiz" dedi.
AMAÇ ANKARA’YI TANITMAK
Gökyay Vakfı Satranç Müzesi Yönetim Kurulu Başkanı Akın Gökyay, "Yarışmada Ankara'nın tanıtılması ve sahip olduğu değerlerin ortaya çıkarılması ön plandaydı. Umuyorum satranç ile diğer şehirleri de tanıtacak böyle projeler yapabiliriz. Tasarımları, ‘Ankara'nın mimari ve anıtsal yapıları’, ‘tarihsel, mitolojik ve etnografik ögeleri’ ve ‘kültürel ve turistik ögeleri’ olarak üç kategoride puanladık” diye konuştu. Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık ise, "Kalkınmanın edebiyatla, sanatla, şiirle ve kültürle derinleştirilmediği zaman bir manası yok. Biz de ajans olarak kalkınmayı topyekun boyutlarıyla düşünüyoruz ve bunun için çalışıyoruz" dedi.
BİRİNCİYE 10 BİN TL
Yarışmaya katılan tasarımlar, Ankara'nın ve Cumhuriyetin öne çıkan değerlerini ve yapılarını, satranç tahtasına taşıdı. Yarışmada, Selim Kocaman'ın tasarımı birinci seçilirken, ikinciliği Çiğdem Aslantaş, üçüncülüğü ise Hüseyin Baran'ın tasarımı elde etti. Mansiyon ödüllerini ise Mehmet Oğuz, Beyza Akyüz, Mahmut Ferit Aydın aldı. Jüri Özel Ödülü ise Ayça Kıvanç Hasdemir'in tasarımına verildi. Yarışmada birinci olan esere 10 bin, ikinciye 7 bin 500, üçüncüye 5 bin lira ödül verildi. Mansiyonlar ise biner lira ile ödüllendirildi.