Orta sahaya hücum

Güncelleme Tarihi:

Orta sahaya hücum
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2007 00:00

Ankaragücü orta alana Yasin, Sedat ve Devran’ı aldı. Gençlerbirliği, tercihini Brezilyalı oyuncular Sandro Da Silva ve Heverton Da Silva’dan yana kullandı. Ankaraspor ise ön libero Hamilton Calheiros’la takımını güçlendirdi.

SÜPER Lig’in ikinci yarısına Antalya’daki kamplarla hazırlanan Başkent ekipleri, ara transfer döneminde bugüne kadar orta sahalarını güçlendirmeye yönelik bir politika izledi. Ankaragücü; Yasin Çelik, Devran Ayhan ve Sedat Yeşilkaya’yı, Gençlerbirliği, Brezilyalı Sandro Da Silva Mezerios ve Marien Heverton Da Silva’(Tozo), Ankaraspor ise bir başka sambacı Hamilton Henio Ferreira Calheiros’u transfer etti. Bu oyuncuların tümünün orta alanda görev yapması.. Bu oyuncuların dışında Ankaragücü, Yimpaş Yozgatspor’un kalecisi Can Emre, Ankaraspor ise Hertha Berlin ve Genç Milli Takım’da forma giyen sol kanat oyuncusu Uğur Demirkol’u transfer etti.

Ankaragücü:

Devran Ayhan Ankaraspor’dan, Yasin Çelik de Konyaspor’dan, yaşadıkları sorunlar nedeniyle ayrıldı. Sedat Yeşilkaya ise ilk yarıyı Denizli’de yaşadığı hayal kırıklığı ile geçirdi. Teknik direktör Hikmet Karaman, 3 oyuncunun da transferi konusunda ısrarcı oldu. Eski talebeleri Devran ve Sedat’a güvenini her fırsatta dile getiren Karaman, Yasin için de "Elimizi çabut tutup en önemli oyunculardan birini aldık. Bize geldikten sonra Trabzonspor ve Sakaryaspor kulüpleri, Yasin’i bizden alabilmek için takas ve üzerine para teklifinde bulundular" diye konuştu. Yasin sağ kanatta etkili bindirmeleri ile tanınıyor. Devran da benzer oyun anlayışına sahip. Üç oyuncunun da ortak özelliği görev adamı olmaları.

Gençlerbirliği:

Başkan İlhan Cavcav’ın yürüttüğü operasyon çerçevesinde Brezilya ekiplerinden Parana’dan Sandro Da Silva, Nautico’dan Heverton Da Silva (Tozo) Başkent’e getirildi. Orta alanda savunmaya dönük oynayan Tozo’nun kulübü transfer konusunda zor ikna edildi. Sandro ise hücum gücü yüksek bir orta saha elamanı, golcü kimliğini hazırlık maçlarında gösterdi.

Ankaraspor:

Hamilton,
Brezilya Serie B’nin en iyi ön liberosu olarak gösteriliyor. Transferi, mavi-beyazlı ekibi yaklaşık bir buçuk ay uğraştırdı. Antalya kampına geldikten sonra bile futbolcunun menejerlerinin kendi arasındaki tartışmaları sürdü. Hamilton, teknik direktör Aykut Kocaman’ın oyun sisteminde orta alanda büyük bir sorumluluk üstlenecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!