Ormanlarda denetim arttı

Güncelleme Tarihi:

Ormanlarda denetim arttı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2021 22:52

Ankara'da yangın açısından en riskli bölge olan Kızılcahamam ormanlarında denetimler arttırıldı. Ormancılar ve jandarma ekipleri Soğuksu Milli Parkı ve Karagöl mesire alanında vatandaşlara ‘mangal ve ateş yakmayın’ uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

Türkiye'nin farklı noktalarındaki orman yangınlarının ardından Başkent'te de ormanlık bölgelerde yangın riskine karşı önlemler arttırıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi, geçen günlerde belediyeye ait mesire alanlarında mangal yakılması ve havai fişek kullanılmasını yasaklarken, ormanlık alanlarda da denetimler sıklaştırıldı. Çam ormanlarıyla kaplı Kızılcahamam ilçesinde de Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, jandarma ile birlikte denetim yaptı. Ekipler, Soğuksu Milli Parkı ve Karagöl mesire alanının bulunduğu bölgede devriye gezerek vatandaşları mangal ve ateş yakmamaları konusunda uyarıyor. Vatandaşlar orman yangınlarına karşı ayrıca bilgilendiriliyor.

Ormanlarda denetim arttı


NEM ORANI YÜZDE 10’UN ALTINDA

Kızılcahamam Orman İşletme Müdürü Alper Yılmaz, hava sıcaklığının 40 derece üzerinde olması, nem oranının yüzde 10’un altına düşmesinin orman yangını riskini arttırdığını söyledi. Antalya ve Muğla'daki yangınlara personel ve araç desteği verdiklerini, kalan ekiplerle de kendi sorumluluk alanlarındaki denetimleri arttırdıklarını kaydeden Yılmaz, “Denetimlerimizde halkımızın piknik alanlarında ateş yakmadıklarını ve bu konuda ciddi anlamda bir bilinç geliştiğini gördük. Tüm vatandaşlarımız, bizler uyarmadan ateşli piknik konusunda duyarlı davranıyor” dedi.

MÜDAHALE ARAÇLARI BULUNDURULUYOR

Bu alanlarda devriye gezerek mangal yakılmasına müsaade etmediklerini aktaran Yılmaz, “Bunun dışında piknik sonrası kalan atıklar konusunda da ciddi anlamda uyarılarda bulunuyoruz. Çünkü cam kırıkları oluşuyor ve onlar da yangınlara sebebiyet veriyor. Ayrıca yangın ilk müdahale araçlarımızı da piknik, mesire alanlarında bulunduruyoruz. Gece geç saatlere kadar ormanlık alanda devriye atıyoruz” diye konuştu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!