Organize Sanayi’de yapı denetim eğitimi başladı

Güncelleme Tarihi:

Organize Sanayi’de yapı denetim eğitimi başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2010 00:00

Organize Sanayi Bölgelerine, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı yetkilileri tarafından Yapı Denetimi Eğitimi verildi. Eğitimde imar mevzuatı ile yapı denetim mevzuatının çalışma yöntemine ilişkin bilgiler verildi.

İL özel idareleri ve belediyelerden sonra yapı ve yapı kullanma izni verme yetkisi bulunan tek kuruluş olan Organize Sanayi Bölgelerine, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı yetkilileri tarafından Yapı Denetimi Eğitimi verildi.
Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) organizasyonunda 81 ildeki OSB yöneticilerine verilen eğitim, Ankara Sanayi Odası I. Organize Sanayi Bölgesi’nde gerçekleştirildi. Eğitim toplantısının açılışına Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Önder Kıraç, OSBÜK Başkanı Mahmut Yılmaz, Ankara Sanayi Odası Başkanı ve OSBÜK Başkan Yardımcısı Nurettin Özdebir, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı yetkilileri ve 81 ilden gelen OSB yöneticileri katıldı.

Uygulanmaya başlandı

Toplantının açılışında konuşan Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Önder Kıraç, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile OSB’lerin kesiştiği noktalardan biri olan İmar Mevzuatı ile Yapı Denetim Mevzuatı’nın nasıl çalışacağı ve neler getireceği hakkında bir araya geldiklerini belirterek, “Bayındırlık ve İskan Bakanlığı olarak deprem felaketinden almış olduğumuz tecrübeyle 4708 sayılı Yapı Denetim Kanunu uygulamaya konuldu. İlk olarak deprem riski yüksek olan 19 ilde gerçekleştirildi. Bakanlar Kurulu kararıyla 1 Ocak 2011’den itibaren 81 ilde uygulanmaya başlanacak” dedi.
OSBÜK Başkanı Mahmut Yılmaz da Tek Durak Ofis hizmeti veren ve katılımcılarının memnuniyetini en ön planda tutan OSB yönetici ve çalışanlarının, yapımına izin verdikleri, denetimini yaptıkları ve kullanım izni verdikleri bütün yapıların projesine uygun yapılması hususunda azami hassasiyeti gösterdiklerine ve göstereceklerine olan inancının tam olduğunu söyledi.

Kayıt altına alınacak

Türkiye’de yapı envanteri için altyapı oluşturulması ve tüm ruhsatlı binaların artık kayıtlı ortamda toplanması ihtiyacı doğduğunu söyleyen Kıraç, 1 Ocak 2011 tarihinde devreye girecek yazılım sistemiyle binaların teknik özelliklerinin arşivlenip kayıt altına alınacağını, ayrıca inşa aşamasında görev alan mühendislik hizmetleri veren kişiler ile bunu denetleyen yapı denetim firmalarının da kayıt altına alınarak, gelecekte yapılacak herhangi bir sorgulamada, hem binaların hem de kullanılan malzemenin istatistiki bilgilerine ulaşılacağını kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!