Güncelleme Tarihi:
Hilton Otel’de 130 davetlinin katılımıyla gerçekleşen gala yemeğinde çok sayıda büyükelçi, sektör temsilcileri ve diplomasi camiasından isimler yer aldı. Yemeğin ev sahipliğini Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann ile Tarım ve Gıda Ataşesi Peter Bohlen üstlendi. Yemekte katılımcılara şef Andreas Scheuregger’ın Türkiye’de yetişen organik ürünlerle yaptığı bir menü sunuldu.
DOĞAL ÜRÜNLERE DÖNÜŞ HIZ KAZANIYOR
Büyükelçi Martin Erdmann, sürdürülebilirlik açısından tarımın önemli bir yeri olduğunu vurgulayarak, tarımın desteklenmesi gerektiğini söyledi. Erdmann “Organik ürünlere baktığımızda Almanya’da ve diğer ülkelerde giderek önem kazanan bir konu olduğunu görüyoruz. Doğaya ve doğal ürünlere geri dönüş giderek daha fazla önem kazanıyor” diye konuştu. Tarım ve Gıda Ataşesi Peter Bohlen de ekolojik üretime destek amacıyla gala yemeğini organik ürün konseptiyle düzenlediklerini ifade etti.