Organ Bağışı Farkındalık Kampanyası’na STK’lardan destek

Güncelleme Tarihi:

Organ Bağışı Farkındalık Kampanyası’na STK’lardan destek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2013 01:22

Ankara Üniversitesi’nin “Hayat Bağışlamak Elinizde” sloganıyla başlattığı farkındalık kampanyası çerçevesinde çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve üyeleri organ bağışında bulundu.

Haberin Devamı

Ankara Üniversitesi’nin organ bağışına dikkat çekmek amacıyla başlattığı “Hayat Bağışlamak Elinizde” sloganlı farkındalık kampanyasına sivil toplum kuruluşları temsilcileri organ bağışında bulunarak destek verdi. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji binasında düzenlenen toplantıda konuşan Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, üniversitenin düzenlediği organ bağışı farkındalık kampanyasının sosyal sorumluluğunun tüm paydaşları içerdiğini belirtirken, bu projenin başarılı olması için sivil toplum örgütlerinin de çok önemli olduğunu söyledi.

TÜRKİYE ÇOK GERİDE

Kampanyaya katkı sağlayan 20’ye yakın sivil toplum örgütünün yönetici ve temsilcilerinin organ bağışında bulunacağını bildiren İbiş, bunun çok önemli bir güç olduğu ve organ bağışının artmasına katkı sağlayacağını söyledi. Beyin ölümü, yani kadavradan organ bağışı konusunda Türkiye’nin çok geride kaldığına işaret eden İbiş, “Hayat bağışlamak, yaşama yaşam katmak elimizde” dedi.

Haberin Devamı

ÖNYARGILAR KIRILIYOR

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şehsuvar Ertürk de organ nakli konusunda geçmişteki önyargıların bir miktar kırıldığını gördüklerini belirtirken, toplumun bu konuda bilinçlendirilmesi ve farkındalığın artırılmasının çok önemli olduğunu söyledi. İbn-i Sina Hastanesi Başhekimi Prof Dr. Bahattin Güzel de hastanede yapılan organ nakli sayısını artırmak için çalışmalar yaptıklarını belirtirken, organ bağışı bilicini herkese yaymak gerektiğini, burada da doktorlardan, hasta ve hasta yakınlarına, sivil toplum örgütlerinden, basına kadar herkese iş düştüğünü kaydetti.

YÖNETİCİLER ORGANLARINI BAĞIŞLADI

Konuşmaların ardından aralarında TÜSİAV, TÜGİAD, Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD), Ankara Fenerbahçeli İşadamları ve Yöneticileri Derneği (AFİDER), Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD), Ankara Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (ASTOP), Medikal Turizm Derneği ve İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonunun (İMKON) da bulunduğu sivil toplum örgütlerinin yönetici ve temsilcileri organ bağışında bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!