Onların gözleri yolda

Güncelleme Tarihi:

Onların gözleri yolda
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2008 00:00

Anneler Günü’nde en çok huzur evindeki annelerin gözü yollarda olacak. Çocuklarını bugün de yanlarında görmek isteyen huzur evi annelerinin çocuklarından tek isteği ise bir öpücük.

Çankaya Köşkü Huzurevi, Anneler Günü’nde düzenleyeceği etkinlikte anneler ve çocuklarını biaraya getirerek canlı müzikle eğlendirmeyi planlıyor.

Anneler Günü’nde huzur evinde yapılacak etkiliklerden bahseden Çankaya Köşkü Huzur Evi’nin kurucu müdürü Fatma Cengiz şöyle konuştu:

"Cumartesi günü ön bahçemizde Atilla Yelken eşliğinde canlı müzik sunacağız yaşlılarımıza. Nostaljik müzikler ve şarkılarla güzel vakit geçirmelerini sağlayacağız. Ayrıca TRT sanatçıları Türk Sanat Müziği konseri verecekler. Yine bahçemizde mangal partimiz ve ikramlarımız olacak. Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün ve milletvekilleri konuğumuz olacak. Annelerimizin çocukları gelecek hep birlikte eğleneceğiz. 25 yaşlımız var. Anneliğin ne kadar kutsal olduğunu biliyoruz. En değerli varlıklarımız onlar. Bizim için her gün anneler günü. Kimi zaman biz onlara annelik yağıyoruz kimi zaman da onlar bize. Bugünde bize katılmak isteyen diğer anneleri de buraya bekliyoruz."

Tek isteğim öpücük

Hikmet Temren 84 yaşında olmasına rağmen kendini 20 yaşında hissediyor. Annesini iki yaşında kaybeden Temren, "Anneler gününü çocuklarımla birlikte yaşıyorum. Annem öldüğünde 18 yaşındaydı. Annem olmadığı için iyi bir anne olmaya çalıştım. Benim bir kızım ve bir de torunum var. Ev hanımıydım. Huzurevine kendi isteğimle geldim. Kendi evimi aramıyorum. Kızımdan ve torumundan anneler gününde tek istediğim şey öpücük. Kızım ve torumun zaten sık sık beni ziyaret etmeye geliyorlar" dedi.

90 yaşındaki Semahat Yazar’ın ise bir kızı ve bir oğlu var. Yazar, "Çocuklarımdan hiçbir beklentim yok. Kendileri anneler günününde bir şey alıp gelirse gelirler. Burada her şeyim var. Onları çok seviyorum" dedi.

İki üniversite mezunu olan ve öğretim üyeliği yapan Hatice Akpolat şu an 90 yaşında. Annelerin dünyadaki en kıymetli varlıklar olduğunu söyleyen Akpolat, "Anneler günü çok önemli ve değerli bir gün. Kim ne derse desin anneler bir tanedir. Çocuklarım benim her dediğimi yaptılar. Onlardan bugün de öpücük bekliyorum. İzmir’den buraya beni görmek için gelecekler onları göreceğim için çok mutluyum" dedi.

Kerime Mutlu huzurevinin en gençlerinden. 61 yaşındaki yaşındaki Mutlu, "Çocuklarım çok uzakta anneler gününde gelebirlerse gelecekler . Biz annelerin tek isteği güzel bir söz ve sevgi. Başka bir şey beklemiyoruz" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!