Önce rapor sonra yardım

Güncelleme Tarihi:

Önce rapor sonra yardım
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2017 13:35

Büyükşehir Meclisi, sağanak yağışlarda ev ve bahçeleri zarar gören Yenimahalle ve Polatlı’da yaşayan vatandaşlara ‘yardım’ kararı aldı. Belediye imkânları ölçüsünde yardımlar için ‘itfaiye raporu’ şartı aranacak.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin haziran ayı olağan görüşmelerine, Meclis Başkanvekili Ali İhsan Ölmez başkanlığında önceki gün başladı.
Meclis, Polatlı ve Yenimahalle’de son günlerde etkili olan sağanak yağış sonucu oluşan sel baskınlarında ev ve bahçeleri zarar gören vatandaşlara belediye imkânları ölçüsünde yardım yapılmasını oy birliğiyle kararlaştırdı. Buna göre Polatlı Mehmet Akif ve Çamlıca mahallelerinde 15 ev ve bahçe ile Yenimahalle ilçesinin çeşitli mahallelerinde sağanak yağış nedeniyle zarar gören evlere Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nca yardım yapılacak.

HEMEN BAŞLAYACAK

Meclis Başkanvekili Ali İhsan Ölmez, yardımların itfaiye raporları doğrultusunda gercekleştirileceğinin altını çizdi. Ölmez, rapor varsa yardım işleminin hemen başlayacağını yoksa geldiği tarihten itibaren yardım yapılacağı notunu da karara ekledi.

Haberin Devamı

İHTİYAÇLARA GÖRE

Hürriyet Ankara’nın edindiği bilgiye göre, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, sel mağduru ailelere itfaiye raporları doğrultusunda gerekli olan yardımları ihtiyaçlara göre yerine getirecek.

BÜYÜK ANKARA FESTİVALİ GERİ DÖNÜYOR

Büyükşehir Meclisi, Büyük Ankara Festivali ile Dünya Çocuk Oyunları’nın bu yıl düzenlenmesi için belediyenin ilgili birimlerine tam yetki verdi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ankara Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Ankara Ticaret Odası, sivil toplum örgütleri ve ilçe belediyeleri iş birliğinde Büyük Ankara Panayırı’nın (Ankara Festivali) gerçekleştirildiği kaydedilen Başkanlık Yazısı’nda; festivalin başarılı geçmesi için belediye birimlerince festivalin tanıtım çalışmalarına başlanılması, ilçe belediyelerine bu festivale katılmaları için davetlerde bulunulması kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!