Önce fikir sonra iş

Güncelleme Tarihi:

Önce fikir sonra iş
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2014 01:05

Bilkent Cyberpark’ta gerçekleştirilecek olan Uygulamalı Teknoloji Ticarileştirme Programı 30 Eylül’da başlıyor. Fikirlerini oluşturan 40 katılımcı programın sonunda ABD’li yatırımcı bulma şansı elde edecek.

Haberin Devamı

Bilkent Cyberpark, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı ve The University of Texas tarafından ortaklaşa düzenlenen “Uygulamalı Teknoloji Ticarileştirme Programı” 150 başvuru arasından seçilen 40 kişinen katılımıyla gerçekleştirilecek. İlk ders zilinin 30 Eylül’de çalacağı eğitim 3 aylık dönem boyunca toplamda 100 saat olacak, 4’er kişiden 10 ekip oluşturulacak. Program boyunca gruplar, gerçek hayatta var olan teknoloji projelerinin ticarileştirilmesi üzerine çalışılarak, teknoloji değerleme, pazarlama, lisanslama çalışmaları yapacak.

MESLEK EDİNDİRİYOR

Bilkent Cyberpark Girişimcilik, İşbirliği ve Teknoloji Transfer Birimi Yöneticisi Faruk İnaltekin, geçen sene ilki gerçekleştirilen programın final sunumlarında ekiplerin projelerini Türk ve yabancı yatırımcılara anlattığını belirterek, “Sunumlar sonrasında kazanan ekip bir haftalık ABD iş gezisi ile ödüllendirildi. Gezide, Teksas Austin’de yatırımcılarla, hukuk uzmanlarıyla ve birçok farklı firma ile tanışma, projelerine yatırım elde etme şansı yakalayıp, ürünlerinin ticarileşmesi için gerekli işbirlikleri kurdular. 2013 yılı katılımcılarından Teknoloji Transfer Ofisleri’nde hemen iş teklifi alanlar olmasıyla bir meslek edindirme programı haline geldi” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!