Onay çıkarsa otel olacak

Güncelleme Tarihi:

Onay çıkarsa otel olacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2021 01:15

Ulus’ta atıl halde olan Gençlik Spor Genel Müdürlüğü binası, otel olarak kullanılacak. ABB’nin mülkiyetindeki bina, Koruma Kurulu’ndan onay çıkarsa, yap-işlet-devret modeliyle 25 yıl süreliğine ihale edilecek.

Haberin Devamı

Ulus Atatürk Anıtı’nın karşısında yer alan ve şu anda boş olan Gençlik Spor Genel Müdürlüğü binası, otel olarak kullanılacak. Mülkiyeti Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne(ABB) ait olan binanın otel ve konaklama tesisi haline getirilmesi için ABB Meclisi, daha önce oy birliğiyle onay vermişti.

25 YILLIĞINA İHALE EDİLECEK

Binanın otele çevrilmesine ilişkin talep, Ankara 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na sunuldu. ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanlığı tarafından işlemleri yürütülen bina, Koruma Kurulu’ndan onay çıkarsa, yap-işlet-devret modeliyle 25 yıl süreliğine ihale edilecek.

DAHA ÖNCE YIKIM KARARI VARDI

Daha önce Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi kapsamında yıkılmak istenen Gençlik Spor Genel Müdürlüğü, Gümrük Müsteşarlığı, Ulus İşhanı ve Anafartalar Çarşısı için Koruma Kurulu, yıkım onayı vermişti. Gümrük Müsteşarlığı binası yıkılırken, diğer üç binanın yıkımından vazgeçilmişti.

HEDEF 5 YILDIZLI OLMASI

Haberin Devamı

ABB’ye gelir sağlaması da amaçlanan binanın 5 yıldızlı otel olarak değerlendirilmesi gündemde. Konumu itibarıyla iyi bir noktada olan otelin Ulus bölgesine daha da cazibe katması hedefleniyor. ABB’nin Gençlik Spor Genel Müdürlüğü binasının yanı sıra hemen yan taraftaki Anafartalar Çarşısı ile Ulus İşhanı için de cephe yenileme projesi bulunuyor. Cephe projesinin Koruma Kurulu’nca onaylandığı, uygulamasının yapılacağı öğrenildi.

BAKMADAN GEÇME!