Kaan ULU/DHA
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2022 15:05
AÜ Tıp Fakültesi Cebeci Çocuk Hastanesi’nin COVID-19 servislerindeki doluluk seviyesinin yüzde 100 oranında arttığına dikkat çeken Prof. Dr. Tanıl Kendirli, “Bu durum hastanede ciddi bir iş yükü yarattı” dedi.
Omikron varyantının etkisiyle birlikte koronavirüs vakalarındaki artış, çocuk vakalara da yansıdı. Ankara Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Cebeci Çocuk Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tanıl Kendirli, COVID-19 servislerinde doluluk seviyesinin yüzde 100 oranında arttığına ve çocuk yaş grubundaki pozitif vakaların daha sık görülmeye başladığına dikkat çekti.
Kendirli, “Hem çocuk acili hem çocuk enfeksiyonu hem de çocuk yoğun bakımında yatan hasta sayısı arttı ve doluluk oranı yükseldi. Bu durum hastanede ciddi bir iş yükü yarattı. Ayaktan aldığımız ve baktığımız hasta sayısının yüzde 300-400 oranlarında arttığını söyleyebilirim. 3 ay önceye göre servislerin doluluk anlamında yüzde 100 kadar arttığını söyleyebiliriz” dedi.
BULAŞICILIĞI 2 KAT DAHA FAZLAHastanenin Başhekim Yardımcısı ve COVID-19 Koordinatörü Doç. Dr. Halil Özdemir’in değerlendirmeleri ise şöyle oldu: “Aralık ayında COVID-19 Servisi’mizde ve COVID-19 yoğun bakımında hastamız yokken, ocak ayından beri bu servislerimizin dolmaya başladığını gördük. Altta bir hastalığı bulunan, dezavantajlı çocuklarımızın hastaneye yatışlarında da bu dönemde artış gördük. Omikron varyantının diğer varyantlara göre bulaşıcılığı 1.5-2 kat daha fazla. Bu nedenle virüsün sirkülasyonu toplumda hızla yayılmakta.”