Ölüm koşusuna üst geçit çözümü

Güncelleme Tarihi:

Ölüm koşusuna üst geçit çözümü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2016 01:00

Hürriyet Ankara’nın ‘Yüksek hızlı yaya koşusu’ ve ‘Güler misin ağlar mısın’ manşetleriyle gündeme getirdiği, Yüksek Hızlı Tren (YHT) Garı’nın önünde yolun karşısına geçmeye çalışan vatandaşların karşılaştığı tehlikeler, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi’ni harekete geçti.

Haberin Devamı

Fen İşleri Dairesi Başkanı Vedat Üçpınar, Hürriyet Ankara’ya yaptığı açıklamada, YHT Garı’nın önüne yaya üst geçidi yapılacağını açıklayarak, şunları söyledi: 

YER TESPİTİNİN ARDINDAN İHALE

“Zaten bu bölgede üst geçit ihtiyacı ilerleyen dönemde kalmayacak. Çünkü Keçiören Metrosu alttan tüp geçitle gara bağlanacak. Bu bağlantı için 1-2 yıllık süre lazım. Bulvar üzerinde Asker Çarşısı olarak bilinen alt geçidi geçtiğimi günlerde yaya kullanımına açtık. Şu anda da YHT Garı’na zarar vermeyecek bir noktada üst geçit yapmak için yer bakıyoruz. Araştırmamız bir süredir devam ediyor, ancak yer bulamadık. Yer bulur bulmaz proje netleşecek ve proje ihalesine çıkacağız. New Jersey bariyerlerin arasına da peyjaz çalışması yapılacak. Bariyerler en az 40-50 santimetre yükselecek. Bu sayede de bariyerlerin önünde karşıya atlamalar olmayacak.”

Haberin Devamı

YHT GARI TÜP GEÇİTLE AKM’YE BAĞLANACAK

Öte yandan, Keçiören Metrosu’nun devamı olarak inşaa edilecek olan AKM-Kızılay metro hattının tüp geçitle YHT Garı’na bağlanacağı öğrenildi. AŞTİ’yi Ankaray’a bağlayan projenin bir benzeri şeklinde olacak tüp geçit sayesinde vatandaşlar, trafiğe karışmadan YHT Garı’na ulaşabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!