Okurların gözünden Ankara Sokakları

Güncelleme Tarihi:

Okurların gözünden Ankara Sokakları
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2018 09:48

Hürriyet Ankara, Whatsapp Şehir Hattı'na gelen okur şikayetlerini yayınlamaya devam ediyor.

Haberin Devamı

SU FATURASINDA HÜSRAN HANİ İNDİRİM?

Whatsapp Şehir Hattı, Hürriyet Ankara okurlarıyla beraber kente dair sorunları ve şikayetleri gündeme getirmeye devam ediyor. Bir okurumuz, bir ay arayla gelen su faturalarını yan yana getirerek WhatsApp Şehir Hattı ile paylaşıyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın eylül ayında su faturalarında yüzde 17’lik indirim yapılacağına yönelik açıklamasına atıfta bulunan okurumuz, “Bu indirim daha fiyatlara çok cüzi bir şekilde yansır yansımaz peşinden hemen zamlı fatura geldi” diyor.

Okurların gözünden Ankara Sokakları


YENİ FATURA YÜZDE İKİ ZAMLI

Ekim ayında kesilen 122.22 TL’lik fatura ile kasım ayında kesilen 125.10 TL’lik faturayı karşılaştıran okurumuz, şöyle devam ediyor: “Her iki fatura da bir aylık. Her ikisinde de tüketim aynı, 15 metreküp. Ancak bir ay sonra 2.88 TL daha fazla ödüyoruz. Yani yüzde 2’lik bir zam geldi. Bir ay önce yüzde 17 indirim yapıp daha sonra yavaş yavaş geri alıyorlar.”

Haberin Devamı

DÖRT GÖZLE PARKLARI BEKLİYORUZ

* Alacaatlı Mahallesi içerisinde, imar planlarında park alanı olarak belirlenen bir çok arsa, yıllardır ilgisiz ve bakımsızlığa terk edilmiş durumda. Adalet Nizamoğlu Anadolu Lisesi önünde bulunan park alanında başıboş köpekler hakimiyet kurmuş durumda. Çevre sakinleri, haritada belirtilen park alanlarının, Büyükşehir ve Çankaya belediyelerinin projelendireceği parkların yapılmasını dört gözle bekliyor.

Okurların gözünden Ankara Sokakları


KAOSA RAĞMEN İNŞAATA DEVAM

* Turan Güneş Bulvarı’nda Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü kavşağında her gün bu trafik rezaletini yaşıyoruz. İnsanlar birbirine giriyor ve rezalet katlanarak devam ediyor. Bölgedeki trafik kaosuna rağmen hâlen binlerce konut inşaatı devam ediyor.

Okurların gözünden Ankara Sokakları


EVİMİZE GİDECEK YOLUMUZ YOK

Haberin Devamı

* Temelli gecekondu önleme bölgesinde sayıları 200’ü aşan kooperatif evlerine ulaşım için bugüne kadar herhangi bir işlem yapılmadı. Büyük sevinçlerle, ‘dairemiz olsun, ailece evimize yerleşelim’ hayallerimiz maalesef 2018 yılında da gerçekleşmedi. Tahminen yüz bin vatandaşın buradaki evlerine gitmek için kullanacak yol imkanı bulunmuyor.

Okurların gözünden Ankara Sokakları


AĞAÇLAR İÇİN ARAÇLI SİPER

* Çiğdem Mahallesi’nde, Ortadoğu Çamlık Sitesi’nde uydurma gerekçelerle yapılan ağaç kesimini durdurabilmek için vatandaşlar, araçlarını ağaçların yanlarına park ediyor. Üyelerin müdahalesi sonucu şimdilik ağaçların kesimi yarım kaldı. Bu kesim yasal olmadığı gibi Genel Kurul kararı da yok.
Ataman ÖZDEMİR

Okurların gözünden Ankara Sokakları


KALDIRIM NEREYE GİDİYOR YAYA NEREDEN GİDECEK?

Haberin Devamı

* Yıldızevler Mahallesi Cezayir, Hollanda ve 718. caddelerindeki bazı kaldırımlar apartmanlara ait gibi gözüküyor. Kaldırımın nereden devam edeceği, yolun kime ait olduğu belli değil. Birçok bina girişini kaldırımı üstüne çıkarmış. Yayalar nereden gidecek?

Okurların gözünden Ankara Sokakları


GÖLBAŞI’NA OTOBÜS İSTİYORUZ

* EGO Genel Müdürlüğü, defalarca mesaj ile talepte bulunulmasına rağmen Ankamall AVM’nin olduğu Konya-Eskişehir güzergâhından Gölbaşı’na otobüs vermiyor. Mevcut otobüslerden 104-2 hattı 15.24’ten sonra hizmet veriyor. 104-4 ise 07.05-09.35 arası hizmet veriyor. 09.35 ile 15.24 arası koskoca başkentte Ankamall güzergâhından, iki farklı üniversitenin olduğu Gölbaşı’na otobüs yok. Gölbaşı’ndan dönüşte var ancak giderken otobüs yok. Halbuki dolmuşlar tıklım tıklım oluyor, otobüse talep de var. Yeri geliyor dolmuşlar yoğunluktan yolcu alamıyor ve işimize okulumuza geç kalıyoruz. Ama ısrarla otobüs koymuyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!