Okul başarısı için doğru beslenme şart

Güncelleme Tarihi:

Okul başarısı için doğru beslenme şart
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2017 14:01

Okul zilinin çalmasına sayılı gün kaldı. Öğrencilerin fiziksel ve zihinsel performanslarını arttırmak ve başarılı bir eğitim dönemi geçirmelerini sağlamak için sağlıklı bir beslenme düzeni oluşturmak şart.

Haberin Devamı

Okul zilinin çalmasına sayılı gün kaldı. Öğrencilerin fiziksel ve zihinsel performanslarını arttırmak ve başarılı bir eğitim dönemi geçirmelerini sağlamak için sağlıklı bir beslenme düzeni oluşturmak şart.
Sevgili anne ve babalar...
Çocuğunuzun okul başarısı için aşağıdaki beslenme önerilerine lütfen kulak verin.
1) Çocuğunuzun güne kahvaltı ile başlamasını sağlayın.
Araştırmalar kahvaltı eden çocukların, okul performanslarının, konsantrasyonlarının, algılarının ve okula devam etme durumlarının daha iyi olduğunu gösteriyor.
Sağlıklı Kahvaltı örnekleri için aşağıdaki kombinasyonları kullanabilirsiniz.

GELENEKSEL TÜRK KAHVALTISI

* Peynir-yumurta- zeytin-bal-tereyağı-süt-tam tahıllı ekmek
* Peynirli sandviç/tost
* Omlet
Bu kahvaltı örnekleri çocuğunuzun güne muhteşem başlaması için ideal. Ancak çocukların çoğu erken saatte kahvaltı yapmakta zorlanabiliyorlar.Veya zaman kısıtlı olabiliyor, servise yetişme telaşıyla yarım yamalak kahvaltı yapabiliyorlar.
İşte tamda bu noktada:
* Süt+yulaf/tahıl+meyve+ceviz+bal karışımı ile hazırlayacağınız pratik kahvaltı güne bomba gibi başlamalarını sağlayacaktır.
Unutmayın kahvaltının okul başarısı ile çok yakından bir ilişkisi var!!!!!
2) Öğle yemelerini takip edin.
Eğer beslenme çantası hazırlıyorsanız, bu hazırlığa onu da dahil edin. Menüsünü renkli hale getirin. Mevsimin renkli sebze ve meyvelerini mutlaka kullanın. Bu sağlıklı besinler antioksidan kapasiteleri sayesinde çocuklarınızın bağışıklık sistemlerini kuvvetlendirerek hasta olmalarını önleyecektir. Eğer çocuğunuz okulda çıkan yemekleri tüketiyorsa hafta başında tüm menüyü kontrol edin, besin seçimleri konusunda ona önerilerde bulunarak destek olun. Gerekli durumlarda okul yönetimi ile görüşün çocuklarınızın okul menülerini sağlıklı hale getirmek için çaba sarf edin. Öğlen yemek içeriğine göre akşam yemeğinizi dengeleyin ve çocuğunuzun büyümesini destekleyin.
3)Çocuğunuzun sağlıkla büyümesi ve okul başarısının artması için her öğün proteinli bir gıda ile menülerini planlayın.
Protein içeren; yumurta, kırmızı et, tavuk, balık, hindi eti, yoğurt, süt ve peynir grubu besinler çocuğunuzun hastalıklarla savaşmasında ve vücut direncinin artmasında ona destek olarak, okula devamlılığını sağlayacak, başarılarına başarı katmasına yardımcı olacaktır.
4)Çocuğunuzun gün içerisinde gereksinimlerine uygun, sağlıklı içeriğe sahip 3 temel ana öğün ve 3 ara öğün tüketmesini sağlayın.
Ara öğünlerde onları taze/kuru meyve, kuruyemiş, evde hazırlanmış kek, tam buğday unundan yapılmış poğaçalar, süt, yoğurt , ayran gibi sağlıklı atıştırmalıklara yönlendirin. Paketli ürünlerden uzak tutmaya çalışın. Şeker ve tuz oranı yüksek olan paketli gıdaları tüketen çocuklarda kan şekeri dalgalanmalarının çok olduğu ve bu durumun okul performanslarını ve konsantrasyonların olumsuz etkilendiği bilinmektedir.
* * *
Çocuklar geleceğimiz unutmayın. Bugünün sağlıklı ve formda çocukları, yarının sağlıklı ve formda yetişkinleridir. Geleceğinizi doğru besleyin.
Sağlıklı ve başarılı bir eğitim yılı diliyorum...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!