Öğretmenlerin ikramiye hayalini kimse duymadı

Güncelleme Tarihi:

Öğretmenlerin ikramiye hayalini kimse duymadı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2009 00:00

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, memur ve memur emeklilerine Kurban ve Ramazan Bayramlarında, yılda iki kez olmak üzere 500 TL tutarında ikramiye verilmesini istediklerini, aksi takdirde bayram sevinç ve mutluluğunun memura teğet geçeceğini dile getirdi. Ancak talep, mutluluk getirmedi.

Bağımsız Eğitimciler Sendikası (BES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, BES Yönetim ve Kurucular Kurulu istişare toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, memur ve emeklilerinin aylıklarına en az 500 TL ikramiyelik zam beklediklerini, aksi takdirde bayram sevinç ve mutluluğunun memura teğet geçeceğini söyledi. Taleple ilgili bildirimlerini TBMM Başkanlığı’na ve Grup başkan vekillerine göndermeye karar verdiklerini kaydeden Avcı, bu doğrultuda yasa teklifi hazırlanması, Devlet Memurları Kanunu’nda değişiklik yapılması yönünde bir adım atılmasına zemin hazırlamaya çalışacaklarını belirtti. Gürkan taleplerinin gerekçesini şöyle anlattı:
“Memurların yaşamakta olduğu geçim sıkıntısı nedeniyle, memurların ev ve ailelerinde bayramlarda sevinç ve neşe yerine hüzün havasının egemen oluyor. Bayram nedeniyle oluşan zorunlu harcamalar yüzünden memurun iyice çöken bütçesinin ve geçim yükünün hafifletilmesi için çözüm elzem haline geldi. Verilecek ikramiye sadece memurları değil, esnafın da, ülkenin de yüzünü güldürecek.”

2010 zammı doğalgaza kurban gitti

Avcı, hükümetin 2010 yılı için memurlara verdiği yüzde 3’lük zammın doğalgaz zammına kurban gittiğini kaydetti. Hükümetçe doğal gaza ocak ayı itibarı ile yapılacağı ifade edilen yüzde 50 oranındaki zammın vatandaşın kanını şimdiden dondurduğunu savunan Avcı, KDV vergisi başta olmak üzere hükümetin doğalgazdaki tüm vergi ve katkı paylarını kaldırmasını ve konutlarda kullanılan doğalgazda indirime gitmesini istedi. Bes Başkanı Avcı, muhalefet partilerinin konuyu TBMM gündemine taşıyarak vatandaşta soğuk duş etkisi yapan yüzde 50’lik doğalgaz zammının geri alınması yönünde cansiperane bir mücadele vermesini beklediklerini kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!