Öğretmenlere yüzde 50 indirimli tatil kampanyası

Güncelleme Tarihi:

Öğretmenlere yüzde 50 indirimli tatil kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2010 00:00

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, yarı yıl tatilinde öğretmenlere yönelik tatil kampanyası başlattıklarını belirtti.

Haberin Devamı

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Rixos Otel’de düzenlediği basın toplantısında,  Milli Eğitim  Bakanlığı, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Türkiye Seyahat Acentaları  Birliği’nin (TÜRSAB) katkılarıyla düzenlenen tatil kampanyası hakkında bilgi  verdi.
Toplantıya, TÜROFED Başkanı Ahmet Barut, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy,  Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Özgür Özaslan, Tanıtma Genel  Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı da katıldı.
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun Azerbaycan’a gitmesi nedeniyle  toplantıda bulunamadığını bildiren Günay, kampanyaya destek veren herkese  teşekkür ederek, öğretmenlere hayırlı olmasını diledi.
Türkiye’deki yüz binlece öğretmenin çok önemli bir işlevi yerine  getirdiğini, herkesin bulunduğu konumu anne babalarının yanı sıra öğretmenlerine  borçlu olduğunu vurgulayan Günay, “Ne yazık ki Türkiye’nin ekonomik imkanları  öğretmenleri toplumda yaptıkları işleve uygun bir gelire henüz yeterince  ulaştıramıyor” dedi.
Günay, bu kapsamda yapılan çalışmalarda öğretmenlerin tatil  alışkanlığının zayıf olduğunu öğrendiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:
“Gördük ki öğretmenlerimizin tatil süreleri var, ama tatil  alışkanlıkları zayıf. Tatil elbette ekonomik imkanla ilişkili bir şey.  Öğretmenlerimizden tatile gittik diyenler de memleket ziyareti yapıyor. Biz de  bundan hareketle öğretmenlerimiz için yarı  yıl tatilinde bir tatil kampanyası  düzenledik.
İnternet adresleri
Kampanyadan yararlanmak isteyen öğretmenlerimiz çok sayıda konaklama  tesisi ve seyahat acentesini (www. kultur. gov.tr), (www.meb.gov.tr) ya da  (www.goturkey.com/ogretmen) adreslerinden öğrenebilirler. Ayrıntılı bilgiler de  burada mevcut.
Öğretmenlerimiz kış fiyatları üzerinden yüzde 50’ye varan indirimlerle  tatil yapabilecekler. Örneğin beş yıldızlı bir otelde her şey dahil kişi başı 50  TL’ye, hatta 45 TL’ye kalabilecekler. Antalya’da beş yıldızlı otelde bir kişi  250, iki kişi 500 TL’ye beş gün boyunca tatil yapabilecekler. Üç yıldızlı  otellerde bu fiyat 20 TL’ye kadar düşüyor.”

Haberin Devamı

Tatil alternatifleri

Haberin Devamı

Bakan Günay, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden yaklaşık 140 otel ve sekiz  tur şirketinin kampanyaya destek verdiğini bildirdi. Doğu’da, Ege’de, Karadeniz’de ve Kapadokya’da tatil alternatifleri  bulunduğunu ifade eden Günay, şu örnekleri verdi:
“Antalya’da üç yıldızlı bir otelde iki kişi günlük 40 TL, beş yıldızlı  bir otelde iki kişi 50 TL olan var. Avrupa Kültür Başkenti İstanbul’da beş  yıldızlı bir otelde iki kişilik odada 100 TL’ye kalabilecekler. Trabzon’da tatil  köyünde iki kişi 55 TL, Mardin’de yine iki kişi 95 TL vererek günlük tatil  yapabilecek. Kastamonu’da bir Osmanlı sarayında iki kişi 70 TL’ye  konaklayacak.”
Kampanyadan tüm çalışan ve emekli öğretmenlerin yanı sıra özel eğitim  kurumlarında görev yapan öğretmenlerin de yarı yıl tatili süresince  yararlanabileceğini kaydeden Günay, “Birinci derece yakınları ve  çocukları da kampanyaya dahil olacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!