Öğrencilerin tarih yolculuğu

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilerin tarih yolculuğu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2021 00:16

Ana sınıfı öğrencileri, Etimesgut Belediyesi Türk Tarih Müzesi ve Parkı’nı ziyaret etti. Öğrenciler, öğretmenleriyle birlikte müzede tarih yolculuğuna çıktı.

Haberin Devamı

Etimesgut Belediyesi Türk Tarih Müzesi ve Parkı öğrencileri ağırladı. Özel bir okulun ana sınıfı öğrencileri, öğretmenleri eşliğinde müzeyi ziyaret ederek, müzedeki heykel, rölyef ve 3 boyutlu resimleri yakından inceledi. Müzede, İskit/Saka döneminden başlamak üzere, Selçuklu sultanlarını, Osmanlı padişahlarını, Kurtuluş Savaşı komutanlarını, büyük Türk-İslam düşünürlerini, Türk Cumhuriyetleri’ni temsil eden yazar ve düşünürleri, Cumhuriyet dönemi bilim insanı, şair ve yazarlarını temsil eden heykeller yer alıyor. Ergenekon Destanı, Kürşat ve 40 çerisi, İstanbul’un fethi, Kurtuluş Savaşı ve Çanakkale Savaşı kompozisyonlarının yer aldığı müzede tarihe yolculuk yapan çocukların son durağı ise açık müze alanında bulunan Türk otağı oldu.

HER YAŞA KAYNAK OLUYOR

Haberin Devamı

Çocuklarla sohbet eden Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, müzenin, Türk tarihinin doğru kaynaktan en doğru şekliyle gelecek nesillere aktarılmasında çok önemli bir rol oynadığını söyledi. Demirel, “Müzemiz, ilkokul çağındaki bir çocuğu da lise ve üniversite eğitimi gören gencimize de tarihi araştırma yapan akademisyenlerimize de kaynaklık edecek çok kapsamlı bir çalışma” dedi.

Öğrencilerin tarih yolculuğu


MOBİL MÜZE ETİMESGUT’TA

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan ortak projesi ile hayata geçirilen Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi, dün Etimesgut Belediyesi Türk Beyleri Kent Meydanı önünde ziyarete açıldı. Bugün de ziyaret edilebilecek müzede, şanlı zafere ilişkin birçok materyal, video, savaş objeleri yer alıyor. Ziyaretçilerin adeta Çanakkale Savaşı’nda cephedeymiş gibi hissetmelerini, o ruhu yakalayabilmelerini amaçlayan müze, dış ses, ambiyans ve tasarımıyla da dikkat çekiyor. Müze, Çanakkale ruhunu Türkiye’nin dört bir yanına taşıyor.

Öğrencilerin tarih yolculuğu


BAKAN ERSOY’U ZİYARET ETTİ

Haberin Devamı

Başkan Demirel, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u makamında ziyaret ederek, belediye tarafından yapımı tamamlanan Türk Tarih Müzesi ve Parkı hakkında bilgi verdi. Müzeyi fotoğraf ve video görüntüleriyle inceleyen Bakan Ersoy, projeyi yerinde görmek istediğini belirterek, en kısa sürede Türk Tarih Müzesi ve Parkı’nı ziyaret edeceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!