Öğrencilerin sıra arkadaşları oldu

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilerin sıra arkadaşları oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2022 14:33

‘Duman’ ve ‘Karam’ adlı kediler Melek Özen İlköğretim Okulu’nun maskotu oldu. İki kedi, öğrencilerle derslere katılıyor, teneffüslerde ise sınıf arkadaşlarıyla oyun oynuyor.

Haberin Devamı

KEçiören Melek Özen İlköğretim Okulu’nun neşe kaynağı olan ‘Duman’ ve ‘Karam’ adlı iki kedi, minik öğrencilere hem arkadaşlık yapıyor hem de hayvan sevgisi aşılıyor. Öğrencilerle birlikte aynı sıraları paylaşarak derslere giren kediler, sınıflarda dolaşıyor, teneffüste ise yine öğrencilerle oyun oynuyor. ‘Duman’ ve ‘Karam’ın mama ve aşı masrafları velilerin destekleriyle karşılanıyor.

Öğrencilerin sıra arkadaşları oldu


ANNELERİ TERK ETMİŞTİ

Annelerinin terk ettiği dört kediyi geçen ekim ayından okuldaki spor salonun giyinme odasında bulduklarını belirten 2. sınıf öğretmeni Fatma Çiçek, “Bulduğumuz kedilere isim takmak için yarışma düzenledik. Öğretmenlerden oluşan jüri, çocukların önerdiği ‘Gece’ ‘Ponçik’ ‘Duman’ ve ‘Karam’ isimlerini vermeye karar verdi. ‘Duman’ ve ‘Karam’ı okul yönetimi sahiplendi, diğer ikisini ise velilerimiz sahiplendi” dedi.

Öğrencilerin sıra arkadaşları oldu


OKULA DAHA HEVESLİ GELİYORLAR

‘Duman’ ve ‘Karam’ın kendi sınıfında yaşamaya devam ettiğini anlatan Çiçek, “Çocuklarla uyum içinde olan kediler, tüm okulun sevgilisi oldu. Başka sınıftan öğrenciler de teneffüslerde kedileri sevmeye geliyor. Birçok çocuk kedi korkusunu ‘Duman’ ve ‘Karam’ sayesinde yendi. Aileler, ‘çocukların kediler için okula daha hevesli gittiklerini’ söylüyor. Onlara en iyi şekilde bakıyoruz” diye konuştu.

Öğrencilerin sıra arkadaşları oldu

‘Duman’ ve ‘Karam’ öğrencilerle aynı sırayı paylaşıyor ve sınıftaki mama kabından besleniyor.

Öğrencilerin sıra arkadaşları oldu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!