Öğrenci affı cesaret işi

Güncelleme Tarihi:

Öğrenci affı cesaret işi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2008 00:00

Eğitim Hakkı Platformu, öğrenci affı taleplerini TBMM’nin ardından DSPGenel Sekreteri Masum Türker’le de paylaştı. Türker, af çıkarılmasını doğru bulduklarını söyledi.

TÜRKİYE’nin çeşitli illerinde organize olarak öğrenci affı taleplerini meclise taşıyan Eğitim Hakkı Platformu (www.ogrenciaffi.org), geçen hafta DSP Genel Sekreteri Masum Türker ile görüşerek eğitim hakkı taleplerini ilettiler.

Genel Sekreter Türker, kabul sırasında yaptığı konumada şunları söyledi:

"Biz DSP olarak ilkesel anlamda öğrenci affının çıkarılmasını doğru buluyoruz. Değişen koşullar göz önünde bulundurulmalıdır. Belli aralıklarda öğrenci affının çıkarılarak sorunların telafi edilmesi gerekir. Ama mecliste sayısal olarak bu kanunu çıkaracak parti biz değiliz. Açıkcası muhalefetten hiç bir parti bu konuya öncülük etmez. Sorunun çözümünde tek adres hükümet partisidir. çıkması yada çıkmaması hükümetin insiyatifindedir. Ama böyle kanunları çıkarmak cesaret işidir, bu cesareti hükümet gösterebilir mi bilmiyorum.

Biz cesaret etmiştik

Biz zamanında çıkardığımız kapsamlı bir öğrenci affıyla bu cesareti gösterdik. Tabiki hükümet gündeme getirirse, nasıl bir kanun teklifi verirlerse versinler biz DSP olarak sonuna kadar destek olur ve oylamada olumlu oy kullanırız. Sayısal anlamda 330 milletvekilini tamamlayamayacaklarını düşünüyorlarsa sayımız oranında biz de tamamlarız. Bu konuyu polemik konusu ya da siyasi malzeme olarak kullanmayız. Biz kendi dönemimizde defalarca öğrenci affı çıkardık. Af niteliği taşıyan düzenlemelerin 330 oyla kabul edilmesi değişikliğinide biz yaptık. Amacımız bu tür düzenlemelerde toplumsal mutabakatı sağlamaktı. Ayrıca komisyon Başkanı Mehmet Sağlam’ın ya da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gönlü olmadan bu iş olmaz. İnsan hak ve özgürlüklerin kurallarla kısıtlanmaması gerekir."

cmnkursat/BEŞEVLER

Bir çocuk dilenirken bir ışık daha sönüyor

DİLENCİLERE
karşı bağışıklık kazanmış durumdayız. Dilenenler ve takibindeki insanlar hergün değişik şekilde manşetlerde yer alıyor. Ne yazık ki, bu sorun sadece manşetlerde kalıyor.. Çete, aile baskısı ve sisteme dönüşmüş dilencilik, küçük yaşlardan itibaren acımasızca miniklerin hayatına giriyor.

Ellerinden tutalım

Dilendirilmek için yerlere ’neredeyse çıplak halde’ yatırılan, arabaların önüne atılan, dikkatleri çekebilmek adına sokağın ortasında ağzından burnundan kan gelene kadar dövülen dilenci çocuklar, geleceğin ışıklarıydı. Ama onlarda birer birer söndürülüyor, hatta söndürüldü bile.

Onlar bir dahi, bir müzisyen, bir ressam olabilirlerdi. Ama onlar da söndürülmüş birer ışık artık. Sönen ışığı yakabilme imkánımız neredeyse sıfır. Yetkililer, çetelere kurban olmuş bu çocukları sokaklarda dilendirilirken görünce çocukları azarlamak yerine, o çocukları dilendirenlerin elinden alıp kurtarmalı. Yoksa bir çocuk oluyor koca bir karanlık.

Karşımdaki küçük kız

Hergün onlarca dilenci karşıma çıkıyor. Bu sefer karşıma çıkan dilenci kızı adım adım takip ettim ve fotoğrafladım. Küçük kıza sorular sorduğumda boynunu büktü, merdivenlerden indi ve üzgün bir tavırla binadan çıktı. O çocuk kim bilir kimlerin ellerinde? Kim bilebilir neler yaşadığını? Kim bilebilir onun da diğer çocuklar gibi oynayıp, okumak istediğini? Kim bilebilir onun da bir çocuk olarak hayattan beklediklerini? Kimse bilemez.

haberkutusu/ETLİK

Bu borular neden patlar

SUSUZ
kalan Ankara’ya, aylarca süren bir macera ve ardından günlerdir süregelen bir tartışma ile Kızılırmak’tan su geldi. Tartışma biteceğe benzemiyor. Fotoğrafta, Ankara’ya acil su getirmek için yapılan boru hatlarından birisindeki patlakları görüyorsunuz. Bu borular neden patlıyor?

ayhan82/

AKKÖPRÜ

Ağabey kardeş karne sevinci

EMEK
Hamdullah Suphi İlköğretim Okulu 1. sınıf öğrencileri karnelerini alma mutluluğunu yeni doğan bir bebekle paylaştı.

Okulun 1-a sınıfı öğrencileri, karne alma heyacanını arkadaşları Nihat Başoğlu’nun yeni doğan kardeşi Begüm ile birlikte yaşadı.

Başarı grafiği yüksek olana 1-a sınıfının öğrencileri, sevinçlerini paylaşan Begüm’ü bir an olsun yalnız bırakmadılar. Öğrenciler Cihan, Melis, Baran, Yusuf ve Şehnaz Begüm bebekle birlikte kameramıza poz verdiler.

ozor/EMEK

İstanbul’un Ankara’ya dönüşü güzel

İSTANBUL’un neresini seviyorum biliyor musunuz? Ankara’ya dönüşünü. Bu söz tam tersi olabilir ancak, bir Ankara’lı olarak böyle söylemek hoşuma gitti. İstanbul muhteşem güzelliği, boğaz köprüsü, denizi ile insanı büyülüyor. Trafiği, karmaşası, kalabalığı, gürültüsü, yoğunluğu ile de insanı yoruyor. Ankara’nın, düzenini, rahatını, samimiyetini kısa mesafeli ulaşımını özlüyorsun.

mavianne/ERYAMAN

Alıştığımız seçim öncesi manzaraları

BÜYÜKŞEHİR
belediyesi seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte çalışmalarını hızlandırdı. Yol ve asfalt ekipleri, Çubuk ilçesinde Başkent Doğalgaz A.Ş tarafından bağlantısı yapılan doğalgaz hatlarının kazıldığı sokak ve caddeleri onarırken, bir taraftan da asfaltlama yapıyor.

Keçiören ilçesinde ise okulların bahçe bakımları ve bahçe alan genişletmeleri yapılıyor. Vatandaşlar seçim döneminin yaklaşmasıyla birlikte hızlandırılan çalışmalardan memnun kalırken, niçin bu kadar beklenildiği konusunda da düşünmeden edemiyor.

ozor/KEÇİÖREN

Engellisi engelsizi bu parkta hep el ele

ÇANKAYA Belediyesi ile SERÇEV’in ortak çalışmalarıyla Çukurambar’da ’Engelsiz Oyun Parkı’ açıldı.

SERÇEV" Serebral Palsili ( Beyin Felçli )Çocuklar Derneği ile Çankaya Belediyesinin ortaklaşa yürüttükleri proje kapsamında yapılan parkta, beyin felçli çocuklarımızın engelsiz çocuklar gibi istifade etmelerine olanak sağlayacak oyuncaklar yerleştirildi.

Salıncak, tahterevalli, kaydırak, oturma gurupları tamamen bu amaca yönelik dizayn edildi. Parkta kullanılan oyuncakların yerleşiminde gerçek hayatta engelsiz olan çocuklarla, engellilerin engelsiz gibi birlikte istifade edebilecekleri ortam sağlandı.

Çukurambar 48. Cadde’deki park, evden çıkartılmayan engellilerimizin dışarıya açılan kapısı olacak. Haydi Anne Babalar göreve, park çocuklarınızı bekliyor.

Mahmut Baytemir/ÇİĞDEM MAHALLESİ

Sürücü dikkatsiz yol ise tehlikeli

AYVALI
Mahallesi ile Kardeşler Mahallesi’ni birbirine bağlayan Akif Sokak başlangıcında hep aynı görüntü var. Akif Sokak başlangıcında bulunan yol ağzı ve diğerleri her gün başka bir kazaya davet çıkarır duruma geldi.

Yol ağzının sürücüleri yanıltması ve karşıdan gelen araçların tedbirsizliği yüzünden hergün sürücüler, bu noktada ayrı bir tehlikeyle burun buruna geliyor. Bazen bu tehlikenin içinde tüp taşıyan kamyonlar da yer alıyor.

Bu fotoğrafta kaza geçiren araç sürücüleri ise diğerlerine göre daha şanslıydı. Kaza sadece bir aracın tamponunda meydana gelen hasarla atlatıldı. Daha kötü kazaların yaşanmaması için kasisler dışında başka önlemler alınması gerekiyor. Sürücüler dikkatsiz, yol tehlikeli..!

haberkutusu/ETLİK

ankara.sendeyolla.com
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!