Güncelleme Tarihi:
Yarışmada, ülkemizi 9 farklı merkezde mücadele eden 800 kişilik bir ekip temsil etti. ODTÜ TEKNOKENT çatısı altındaki GGJ ATOM’da bir araya gelen Ankaralı geliştiriciler yarışma sonunda 57 oyun geliştirdi.
GELECEĞİN MESLEĞİ
ODTÜ TEKNOKENT Genel Müdürü Mustafa Kızıltaş, oyun geliştiriciliğinin geleceğin mesleği olduğunun altını çizerek, “Gençlerin, çocukların yetişebilmesi, doğru şekilde eğitilebilmesi, özellikle onlara kendi kültürümüzü öğretebilmemiz için oyun geliştirme sektöründe gayret göstermemiz lazım. Hem para kazanmak hem teknolojiyi geliştirmek hem de gençlere iyi bir eğitim verebilmek adına oyun sektörünü çok önemsiyoruz” diye konuştu.
ÜRETİLENLER SATIŞTA
ODTÜ TEKNOPARK Genel Müdür Yardımcısı Hanzade Sarıçiçek de etkinlikte geliştirilen bazı oyunların satışa sunulmaya başladığını hatırlatarak, “Etkinlikte birçok oyun geliştirildiğini, bazı oyunların da satışa sunulduğunu belirten Sarıçiçek, "GGJ sayesinde farklı disiplinlerden oyun geliştiriciler bir araya gelme fırsatı buluyor. Katılımcılar verilen temaya uygun oyun geliştirmek için 48 saat uykusuz çalışıyor. Bu oyun geliştiriciler daha sonraları sektörde iş imkanı bulabiliyor" ifadelerini kullandı. AA