ODTÜ Kıbrıs öğrenci bekliyor

Güncelleme Tarihi:

ODTÜ Kıbrıs öğrenci bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2012 02:45

ODTÜ Rektörlüğü, Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC hükümetleri arasında imzalanan protokol ile kurulan ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusü, Türkiye’den başarılı öğrenciler bekliyor.

Haberin Devamı

New York ve California Üniversitesi gibi dünyanın birçok yerinde rastlanan çok yerleşkeli üniversitelerin örneği olan ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü’nun diğerlerinden en belirgin farkının, idari ve akademik kararlarda bütünüyle ODTÜ’ye bağlı bir yapı içinde faaliyet göstermesi olduğuna değinen ODTÜ KKTC Kampusü Rektörü Prof.Dr. Turgut Tümer, kampusün bir diğer özelliğinin de özel statüde devlet üniversitesi olması olduğunu söyledi.
ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusü’nün sınıflara hapsolmuş tek yönlü öğretimin çok ötesinde, “Öğrenmeyi ve öğrenme sürdürebilme” özelliklerini geliştiren eğitim anlayışı olduğuna değinen Raktör Tümer, ODTÜ’yü ODTÜ yapan en temel unsurlardan çağdaş eğitim anlayışının, ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusü’nun kuruluşundan bu yana bütün faaliyetlerine yön verdiğini belirtti. Rektör Tümer, yeni öğretim yılında Türkiye’den öğrencileri KKTC’deki ODTÜ Kampüsü’ne beklediklerini dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!