ODTU’de gençlerin mezuniyet heyecanı

Güncelleme Tarihi:

ODTU’de gençlerin mezuniyet heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2011 00:00

ODTÜ’den 2010-2011 eğitim-öğretim yılında mezun olan öğrencilerine diplomaları törenle verildi. Renkli görüntülerin yaşandığı törende öğrenciler, kendi bölümlerine ilişkin esprili sözlerin yazılı olduğu pankartlar taşıdı, balonlar uçurdu.

Haberin Devamı

ODTÜ’den 2010-2011 eğitim-öğretim yılında mezun olan öğrencilerine diplomaları törenle verildi.
ODTÜ Stadyumu’ndaki törende konuşan ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar, bu yıl üniversitenin 55. kuruluş yıl dönümünü kutladıklarını belirterek, ODTÜ’nün 1960 yılında sadece 31 mezun verdiğini anımsattı. Acar, ODTÜ’nün son yıllarda yüksek lisans ve doktora eğitiminde gerçekleştirdiği atılımlarla Türkiye’de araştırmacı ve öğretim üyesi yetiştiren öncü üniversite haline geldiğini belirtti.
105 bin mezun var
Prof. Dr. Acar, üniversitenin eğitim, bilimsel araştırma ve sanayi işbirliği alanındaki başarısının uluslararası kuruluşlarca da takdir edildiğini kaydetti. Acar, velilere şöyle seslendi:
“Bugün ODTÜ mezunlarıyla haklı olarak gurur duymaktadır. Sayıları 105 bini aşan ODTÜ mezunu ülkemizin ve dünyanın her bölgesinde bize gurur veren başarılarıyla, kendi alanlarında fark yaratan, çığır açan önderler olarak hizmet vermektedirler. Bugün başarılarını kutladığımız mezunlarımız üniversitemizde aldıkları eğitimle, uluslararası düzeyde rekabet edecek, başarı kazanacak uzmanlar olarak yetiştiler.”
Yüksek hedefler koyun
Prof. Dr. Acar, mezunlara yönelik olarak da şunları söyledi:
“Sizleri yeni yaşamınıza uğurlarken büyük mutluluk duyuyoruz. Şimdiye kadar ODTÜ öğrencisi olarak üniversitemizi temsil ediyordunuz, şimdi ODTÜ mezunları olarak temsil edeceksiniz. Özel yaşamlarınızda da örnek bireyler olacağınıza inanıyorum. Çünkü yaşamınızda başarılı ve mutlu olmak için tüm hazırlığa sahipsiniz. Kendinize güvenin yaşamınıza yüksek hedefler koymaktan kaçınmayın ve hedeflerinizi gerçekleştirmek için yılmadan yorulmadan çalışın. Unutmayın başarılı insanlar kendilerine erişilmesi zor hedefler koyan insanlardır.”
Birinciler teşekkür etti
Konuşmaların ardından bu yıl üniversite birinciliğini paylaşan İktisat bölümünden Gökhan Öz, Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümü öğrencileri Yusuf Buğra Erol, Caner Nazaroğlu, Umut Güvendir ve Bige Deniz Ünlütürk, konuşmalarını yaptı. Üniversite birincileri, ODTÜ’ye, hocalarına ve ailelerine teşekkür etti.

Haberin Devamı

2 bin 446 yeni mezun

Haberin Devamı

ODTÜ’den bu yıl 2 bin 446 lisans öğrencisi diploma aldı. Ayrıca 604 yüksek lisans ve 143 öğrenci de doktora diploması almaya hak kazandı. ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü’nden 145 lisans öğrencisi mezun olurken, Sosyal Bilimler Programları İşletme Bölümü öğrencisi Ebru Gamze Yılmaz ve Mühendislik ve Fen Bilimleri Programları Makina Mühendisliği Bölümü öğrencisi Sinan Göktepe program birincileri olarak mezun oldu.

Neşeli Şov Bandosu

ÖĞRENCİLERIN bölümler halindeki yürüyüşü oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Yürüyüş sırasında öğrenciler, kendi bölümlerine ilişkin esprili sözlerin yazılı olduğu pankartlar taşıdı, havaya balonlar uçurdu. Neşeli Şov Bandosu’nun melodileri eşliğinde yürüyüşlerini tamamlayan öğrenciler daha sonra tören alanında kendileri için ayrılan bölüme geçti. Aileler de çocuklarının mezuniyet sevincini fotoğraf karelerine yansıttı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!