Odalara sendika girdi

Güncelleme Tarihi:

Odalara sendika girdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2010 00:00

Türk-İş’e bağlı Tez-Koop-İş Sendikası meslek örgütlerinde çalışanların sendikal örgütlenmesi konusunda kapsamlı bir çalışma başlattı.

Aynı anda bir çok meslek odasında örgütlenme çalışması yürüten sendika, TMMOB’a bağlı Gıda Mühendisleri Odası ve Maden Mühendisleri Odası’nda ilk kez toplu iş sözleşmesi imzaladı.

Yıllık izin kullanacaklar

Böylece, oda çalışanları hem iş güvencesi kapsamına girmiş oldu hem de var olan haklar geliştirilerek toplu sözleşme güvencesine alındı. Gıda Mühendisleri Odası’nda imzalanan ve 2 yıl geçerli olacak toplu sözleşmeyle haftalık çalışma süresi 40 saat olarak kararlaştırıldı. Çalışanlar, çalıştıkları yıllar itibariyle 16-30 iş günü arasında değişen yıllık izin kullanacak. Çalışanlara evlenmeleri ve birinci derece yakınlarının ölümü halinde 7, eşlerinin doğum yapması ya da çocuklarının evlenmesi halinde 3 gün izin verilecek. Ücretlere sözleşmenin birinci altı ayında yüzde 7.5, ikinci, üçüncü, dördüncü aylarında ise gerçekleşen altı aylık enflasyon oranı bir puan arttırılarak zam yapılacak. Ayrıca görev yapılan şubelerin büyüklüğüne göre çalışanlara 15, 20, 25, 30 günlük ücret tutarında ikramiye verilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!