O saat için harekete geçildi

Güncelleme Tarihi:

O saat için harekete geçildi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2022 09:41

Hürriyet Ankara’nın ‘Kule saati ilgi ister’ manşetiyle gündeme getirdiği haberin yankıları sürüyor. 2006 yılında tarihi Saat Kulesi’ne yeni bir saatin yaptırılması girişimiyle başlayan süreci, Ankara Kent Konseyi Ankara Kalesi Çalışmaları Sözcüsü Şevket Bülend Yahnici anlattı. Yahnici, şu an çalışmayan saatin tamiri için de girişimlerin başlatılacağını belirtti.

Haberin Devamı

Ankara Kalesi surları üzerinde bulunan Saat Kulesi’nin saati, aslı olmadığı için 2006 yılında yeniden yapıldı. Saati yapan ender ustalardan Recep Gürgen, geçen haftalarda Ankara’ya yaptığı ziyarette saatin çalışmadığını gördü ve saatin çalışması için sorumluluk alınması gerektiğini dile getirdi.

İŞ BİRLİĞİYLE YENİ BİR SAAT YAPTIRILDI

Haberin ardından, tarihi Saat Kulesi’ne 2006 yılında yeni bir saatin yapılma sürecinin nasıl başladığı hakkında bilgi veren Ankara Kent Konseyi Ankara Kalesi Çalışmaları Sözcüsü Şevket Bülend Yahnici, “O dönem (2006’da)Altındağ Belediyesi, yeni bir saat yaptırmaya karar veriyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği finansman sağlıyor. Rahmi Koç Müzesi de dizayn ve denetimle ilgileniyor. Yapılan iş birliğiyle Ankara Kalesi surları üzerinde yer alan Saat Kulesi’ne yeni bir saat yapılıyor” dedi.

Haberin Devamı

O saat için harekete geçildi

USTASIYLA TEMAS KURULACAK

Saatle ilgili sorumluluğun şu an Altındağ Belediyesi kontrolünde olmadığını ifade eden Yahnici, saatin çalışabilir hale getirilebileceğini söyleyerek, şöyle konuştu: “Şu an Kale ve çevresi ile ilgili sorumluluk Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanlığı’nda. Daire Başkanı Bekir Ödemiş Bey ile görüştük. Bekir Bey, saatin ustası ile temas kurarak kulenin onarımı gerekiyorsa elden geçirilmesi, saatin tamiri ile çalışmasının sağlanması sürecine başlayacaklarını ifade etti. Konuya ilgi ve hassasiyetle yaklaşarak bu önemli turizm değerimizi yeniden hayata geçirme konusunda katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!