O günün hikâyesi

Güncelleme Tarihi:

O günün hikâyesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2022 13:27

İstiklal Marşı’nın TBMM’de kabul gününü anlatan ‘O Günün Hikayesi’ filminin galası yapıldı. Bakan Ersoy, “Perdede yansımasına şahitlik edeceğimiz o gün, her türlü olumsuzluğa rağmen umutsuzluğa düşmeyenlerin hayatından bir kesit” dedi.

Haberin Devamı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bakanlık katkılarıyla Ankara Bilim Üniversitesi tarafından yapılan, İstiklal Marşı'nın TBMM'de kabul gününü anlatan 'O Günün Hikayesi' filminin galasına katıldı. Galada, Bakan Ersoy'un yanı sıra Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstiklal Marşı'nın şairi Mehmet Akif Ersoy'un torunu Selma Argon Ersoy da yer aldı. Bakan Ersoy, şunları söyledi:

O günün hikâyesi


“Perdede yansımasına şahitlik edeceğimiz o gün, her türlü olumsuzluğa rağmen umutsuzluğa düşmeyenlerin, işgalin ve zulmün gölgesinin kapladığı vatan toprağını karanlığa teslim etmeyenlerin, yokluk, yoksunluk ve asırların yorgunluğu omuzlarına çöktüğü halde diz çökmeyenlerin hayatından bir kesit. O kesit ki 10 kıt'ada 41 mısra içinde Türk milletinin kimlik ve karakterini resmeden mahzun bir destanın, milli iradenin sesi ve sözü haline gelmiş süreci barındıran ve bütün bu duyguların en yoğun şekilde yaşandığı özel bir zaman dilimi."

ONUN RUHUNDAN BANA YANSIYOR

Haberin Devamı

Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma Argon Ersoy, “Dedemle ilgili her gittiğim yerde büyük bir sevgi ve ilgi görmekteyim. Bu dedeme duyulan sevgidir, tabi ki bana yansıyor. Onun ruhundan bana yansıyor. Bunun için de hepinize yürekten teşekkür ediyorum" dedi. Gecede ayrıca, filmin hikâyesini kaleme alan Ankara Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Demir, İstiklal Marşı'nın ödülü olarak basılan 'İstiklal Marşı Parası'nı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a hediye etti. Katılımcılar, daha sonra filmi izledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!