Güncelleme Tarihi:
“Biz, kadın topluluğu olarak değil, kadınların kurduğu bir topluluk olarak kurulduk ve öyle tanınmak istiyoruz” diyen topluluğun kurucusu Gevher Demirkaya Aktaş, topluluğun üyelerinden gelen öykülerin yer aldığı “Nisan Kadınları” kitabını Hürriyet’e anlattı. “Benim de anlatacak bir hikâyem var” diyen tüm edebiyatseverleri bize katılmaya davet ediyoruz” diyen Aktaş şunları söyledi:
ÇINAR AĞACI GİBİYİZ
Topluluğumuz, 7 Nisan 2018’de şahsımın öncülüğünde Ankara’da yaşayan beş kadın yazar Ülkü Taşlıova Özkan, Emine Duman, Kamuran Özaktürk, Gülşen Yılmaz ile oluşturuldu. ‘Biz, kadın topluluğu olarak değil kadınların kurduğu bir topluluk olarak kurulduk ve öyle tanınmak istiyoruz. Son dönemlerde kadınlarımızın, kızlarımızın, çocuklarımızın uğradığı haksızlıklar neredeyse her gün medyada, gazetelerde karşımıza çıkıyordu. Bizler bu acı ve üzücü olaylarla mücadele etmede, ‘edebiyat’ın insanlarda bir farkındalık yaratacağına inandık. Bu nedenle bir araya gelip bu konuda çalışmalar yapmayı amaçladık ve bu amaçla da yazma hevesinde olan ‘Yazmak istediğim çok şey var ama yazamam’ diyen kadınlarımıza ve bizlerle gönül birliği yapan bütün erkek ve kadın yazar, sanatçı arkadaşlarımıza sosyal medya hesaplarımızdan topluluğumuzla ilgili duyurular yaptık. Topluluğumuzun simgesi olan görselimiz, ana unsur olarak bir çınar ağacından oluşuyor. Ve tamamen hayatı temsil ediyor. Bununla birlikte çınarın kökleri, dalları ve kuşlar ve çınar ağacından oluşmuş bir kadının yandan portresi yer alıyor görselimizde. Çınar ağacı uzun ömrü, kadın üretkenliğini, kökler ve dallar ise geçmişten beslenerek geleceğe umut taşımayı anlatıyor.
ANLATACAK HİKAYESİ OLAN HERKES DAVETLİ
Bizler Bin Dallı Edebiyat Topluluğu olarak bir araya geldiğimizden bu yana üyelerimizin gönderdiği öykülerin atölye çalışmalarını yapıyor, yayınlanacak duruma gelmeden önce öneri ve görüşlerimizi bildiriyoruz. Bu süreçte elimizde oldukça iyi sayıda ve iyi nitelikte öykü oluşmuştu ve dahası da var. Bunları değerlendirerek ‘Nisan Kadınları’ kitabımızı yayınladık. Kitabımızda ondokuz yazarın ‘kadın’ temasında birçoğunu gerçek hayatlardan ilham alarak kurguladığı kırk bir öykümüz var. Kurulduğumuz günden bu yana edebiyatı seven arkadaşlarımızı bu halkaya dahil ederek büyümek arzusundayız. Nitelikli bir büyümeyle toplumda etkili olacağımıza inanıyor ve siz kıymetli sanatseverleri aramızda görmek istiyoruz. Bizler, ‘Benim de anlatacak bir hikâyem var’ diyen tüm edebiyatseverleri bize katılmaya, kitabımızı okumaya davet ediyoruz.”