Ne kadar yatırım o kadar başarı

Güncelleme Tarihi:

Ne kadar yatırım o kadar başarı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2010 00:00

Münih’te gerçekleştirilen 2010 Red Bull Crashed Ice Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil eden ancak şanssızlık nedeniyle ilk eleme turunda yarışma dışı kalan Ankaralı sporcu Galip Hamarat “Buz hokeyine ne kadar büyük yatırım yapılırsa Crashed Ice’daki başarılarımız da o kadar artacaktır” dedi.

Haberin Devamı

Bugüne kadar 70’in üzerinde milli buz hokeyi maçında oynayan Hamarat, “Şampiyonaya biraz daha iyi hazırlanabilsem ve elemelerde şansızlık yaşamasaydım kesin finaldeydim” dedi. Şimdi Ankara Üniversitesi Buz Sporları Kulübünde buz hokeyi oynayan 25 yaşındaki genç sporcu, Münih’teki şampiyona deneyiminden gelecekteki hedeflerine kadar bir çok konuyu Ankara Hürriyet’e anlattı:
Büyük ve tutku dolu bir yarışma
“Crashed Ice, buz hokeycilerinin hep katılmak istediği bir organizasyondur. Uzun yıllardır bu şampiyonanın takibini yapıyoruz. Çocukluktan beri birlikte hokey oynadığım arkadaşım Emrah Özmen 2005 yılında Moskova’da düzenlenen yarışmada beşincilik elde etmişti. Onun öncesinde de şampiyonanın videolarını izliyorduk. Crashed Ice’ın büyük bir organizasyon olmasının yanı sıra bir o kadar da tutku isteyen bir yarışma olduğunu düşünüyorum. Ben de bu sene seçmelere katıldım ve Crashed Ice’a gitme hakkı kazandım. Crashed Ice’da hem bireysel hem de ülke adına yarışılabiliyor. Ben bireysel olarak katıldım.”
Yetmişin üzerinde milli forma giydim
“Crashed Ice parkuru çok özel bir parkur. Organizasyonun bir hafta öncesinde kuruluyor. Sporcuların bu parkurda antrenman yapması gerekiyor ama kimsenin böyle bir şansı yok. Bu yüzden yarışmaya normal buz hokeyi antrenmanlarını arttırarak; koşu, ağırlık, buz üzerinde kayma, denge gibi antrenmanlara ağırlık vererek hazırlandım. Normalde Ankara Üniversitesi Buz Sporları Kulübü’ne bu sene transfer oldum. Ankara Üniversitesi buz sporlarına eğilim gösteren ciddi kurumlardan biri. Bu sene süper lige çıktılar. Ben aynı zamanda Milli Buz Hokeyi Takımında da oynuyorum. Bundan önce 20 ve 18 yaş altı Milli Takımlarında yetmişin üzerinde milli maçta oynadım.
Şampiyonaya biraz daha iyi hazırlanabilseydim kesinlikle derece alırdım. Almanya’dan, İsveç’ten, Kanada’dan gelen sporcular çok küçük yaşlarından beri buz hokeyi oynuyorlar ve 5 yaşından beri çok ciddi antrenman programları içindeler. Öyle bir eğitim birikiminden sonra yarışmalara katılıyorlar. Fakat bizim Türk sporcular tamamen kendi özverileriyle, kendilerini geliştirebildikleri antrenman imkanlarıyla buraya gelebiliyorlar. Türkiye’nin Crashed Ice’daki başarının da buz hokeyindeki başarısıyla paralel gideceğine inanıyorum. Buz hokeyine ne kadar büyük yatırım yapılırsa Crashed Ice’daki başarılarımız da o kadar artacaktır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!