Güncelleme Tarihi:
İlk temsilini, 8 Aralık 2009 tarihinde Çayyolu Cüneyt Gökçer Sahnesi’nde veren Narnia Günlükleri, Brita Kutchmy’nin. Irita Kutchmy’in oyunlaştırıp müziğini yaptığı Çağman Pala’nın Türkçe’ye çevirdiği, Işıl Kasapoğlu’nun yönettiği, her yaşta çocuğa ve içindeki çocuğu yaşatan yetişkinlere yönelik oyunun dekor ve giysi tasarımı Hakan Dündar, ışık tasarımı Ersen Tunççekiç, müzikleri Kemal Günüç’e ait. Makyaj tasarım ve uygulama Yeşim Arsoy Baltacıoğlu, şarkı sözleri adaptasyonu Zerrin Çağlar, dans düzeni Maral Cerenoğlu tarafından hazırlandı. Koro çalıştırıcılığını Yunus Emre Özorhon’un üstlendiği oyunda: Ünsal Coşar, Ahmet Burak Bacınoğlu, Şirin Giobbi, Aysın Işımer, Suat Karausta, Sabri Özmener, Tolga Tecer, Zeynep Yasa, Ayşe Simgem Baykara, Aylin Levent, Damla Paksoy Vural, Deniz Yılmaz, Dilan Kart, Ekin Öner, Erdem Koşar, Eser Oytun Şenoğlu, Nihal Erdoğan, Sebilay Yoldaş Algın, Rahmi Mert Özcan, Serkan Sarıkaya, Zerrin Çağlar, Alper Baytekin, Başak Güleç, Engin Yaman, Demet Kızılay, Murat Kesim, Hasan İrfan Buzcu, Kemal Okan Özkan, İpek Demir, Şafak Ceylan, Arda Saygın rol alıyor.
Dostluk, cesaret, özgürlük gibi kavramları irdeleyen oyunda; yaşlı bir profesör’ün evinde tesadüfen keşfettikleri bir dolap sayesinde, yeni dünyalara açılan dört kardeşin maceraları anlatılıyor.
Oyunun konusu
KAPIYI açan dört çocuk, o andan itibaren İkinci Dünya Savaşı İngilteresi’nin ortamından çıkıp Narnia adıyla bilinen paralel evrene geçiş yaparlar. Konuşan hayvanları ve mitolojik yaratıklarıyla peri masallarındakine benzer büyüleyici fantastik bir dünyaya giriş yapmışlardır. Narnia Ormanı, cadı tarafından lanetli büyü yapılarak hiç bitmeyen bir kış yaşamaya mahkum edilmiştir. Kardeşler, Cadının Narnia ülkesini sonsuza kadar kış mevsimine ve beyaz evrene mahkum ederek cezalandırma girişimine karşı amansız bir mücadeleye girişirler.