Nallıhan’ı keşfettiler

Güncelleme Tarihi:

Nallıhan’ı keşfettiler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2020 00:46

Stratejik Düşünce Enstitüsü (SDE) üyeleri ve yabancı ülke temsilcilerinden oluşan 30 kişilik grup, Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan’ın rehberliğinde Nallıhan’ın doğal ve kültürel zenginliklerini yerinde gördü.

Haberin Devamı

Nallıhan’da Stratejik Düşünce Enstitüsü’nün (SDE) Tapduk Emre konulu toplantısı düzenledi. Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan ve Nallıhan Belediye Başkanı İsmail Öntaş‘ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya ilgi büyük olurken, misafirler Nallıhan’ın tarihi ve doğal güzelliklerini görme fırsatı buldu. Toplantı öncesi İlk olarak Çayırhan göl kenarında açık havada kahvaltı yapan ekip, daha sonra Sarıyar Baraj Gölü’nde tekne turu yaptı. Grup, tekne gezisi sonrası Nallıhan Kuş Cenneti’ni gezdi. Daha sonra Emremsultan Köyü’nde bulunan Yunus Emre’nin hocası Tapduk Emre’nin türbesini ziyaret eden ekip, buranın tarihi hakkında bilgi aldı.

Nallıhan’ı keşfettiler


TAPDUK EMRE SOHBETİ

Haberin Devamı

Stratejik Düşünce Enstitüsü üyeleri, Nallıhan ilçe merkezini gezdikten sonra Hoşebe Mesire Alanı’nda Yunus Emre ve Tapduk Emre konulu sohbet gerçekleştirdi. Toplantı sonunda konuşan Stratejik Düşünce Enstitüsü Başkanı Muhammet Savaş Kafkasyalı, büyük düşünür Yunus Emre ve onu yetiştiren hocası Tapduk Emre’nin yaşamış olduğu topraklarda olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Nallıhan’ı keşfettiler


YENİDEN BEKLİYORUM

Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, şunları söyledi: “Bugün burada bulunan Stratejik Düşünce Enstitüsü üyeleri ve İran Büyükelçisi Ali Asghar Merharbi, Cezayir Büyükelçisi Mourad Adjabi, Uganda Büyükelçiliği Başkatibi Joseph Barigye, Rusya Büyükelçiliği Ateşesi Evgeniy Bahrevskiy, Rusya Büyükelçiliği Başkan Yardımcısı ve Başkatibi Roman Penkin ve Afganistan Kabil Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halilullah Rasuli’ye katılımlarından ötürü teşekkür ediyorum. Sizleri yeniden güzel Nallıhan’ımıza bekliyorum.”

Nallıhan’ı keşfettiler


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!