Naklin uzmanı Ankara’daydı

Güncelleme Tarihi:

Naklin uzmanı Ankara’daydı
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2012 00:00

SAĞLIK Bakanlığı’nca Ankara’da “81 İlin Tıp Yıldızları”na, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle ödül verildi.

Haberin Devamı

Ödül alanlar arasında, dünyada ilk rahim, Türkiye’de ilk kez tam yüz nakli ameliyatı ile bir başka hastaya iki yıl önce ilk çift kol nakli yaparak adından bahsettiren Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan da yer alıyor.

Lisesini unutmadı

Özkan, mezunu olduğu Ankara Cumhuriyet Lisesi’nin derneğini ziyaret etti. Dernek tarafından Özkan’a başarılarından dolayı, tebrik etmek amacıyla derneğin şilti verildi. Derneği üyesi olan Özkan, aynı zamanda derneğe bağışta da bulundu. Ankara Cumhuriyet Liseliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ayten Kökpınar Erarslan, Özkan’ın ziyaretinde şunları söyledi:

“Dünya çapında başarılı Ömer Özkan’ın, pırıl pırıl kişiliğine, içtenliğine, mütevazılığına hayran olduk. Bu güzel ziyareti için değerli okuldaşımız Prof. Dr. Ömer Özkan’a binlerce kez teşekkür ediyoruz”

Haberin Devamı

Özkan, Türkiye’de ilk olarak “Cumhuriyet” adını alan okul unvanına sahip olan Ankara Cumhuriyet Lisesi’nden 1988 yılında dereceyle mezun oldu. Tıpta uzmanlık eğitimini de 1995-2001 yılları arasında, Hacettepe Üniversitesi’nde tamamladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!