Müzik yolculuğu başladı

Güncelleme Tarihi:

Müzik yolculuğu başladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2023 12:39

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı tarafından bu yıl 37.’si düzenlenen ve nisan ayı sonuna kadar devam edecek olan Uluslararası Ankara Müzik Festivali, şef Fuad İbrahimov yönetimindeki Azerbaycan Devlet Senfoni Orkestrası’nın keman sanatçısı Elvin Hoxha Ganiyev ve piyanist Murat Adıgüzelzade solistliğinde verdiği konserle başladı.

Haberin Devamı

CSO ADA Ankara Ana Salon’da gerçekleşen festivalin açılış konserine 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, İsmet İnönü’nün kızı ve İnönü Vakfı Başkanı Özden Toker, bazı büyükelçiler ve çok sayıda seçkin isim katıldı. Festivalin açılış konuşmasını yapan Sevda Cenap And Müzik Vakfı Başkanı Ali Başman, “Farkı kültürlerin birbirleriyle buluşmasını, birbirlerini tanımasını ve kaynaşmasını sağlayan festivalimiz, bugüne kadar karşılaştığı türlü zorluklara rağmen, vakfımızın azmi, vakıf kurucu ailesinin maddi desteği ve her şeyin üstünde, sanatsever ve vefakâr izleyicilerimiz, sizler sayesinde ayakta kalabilmiştir” dedi.

Müzik yolculuğu başladı

Haberin Devamı

Fatma-Hikmet Sami Türk

Müzik yolculuğu başladı

Özden Toker

Müzik yolculuğu başladı

Ali-Cevza-Murat Başman

Müzik yolculuğu başladı

Gülsün Onay

Müzik yolculuğu başladı

Okan-Keriman Şenozan

TÜRK VE AZERİ EZGİLERİ

Açılış konserinde Azerbaycan Devlet Senfoni Orkestrası sahne aldı. Şef Fuad İbrahimov yönetimindeki orkestraya keman sanatçısı Elvin Hoxha Ganiyev ve piyanist Murat Adıgüzelzade solist olarak eşlik etti. Konserde Türk ve Azeri eserleri seslendirildi. Festivalin bu akşam gerçekleştirilecek olan ikinci konserinde Karşıyaka Oda Orkestrası, İbrahim Yazıcı şefliğinde sahne alacak. CSO ADA Ankara Tarihi Salon’da gerçekleşecek olan konserin solisti çello sanatçısı Nil Kocamangil olacak.

 

BAKMADAN GEÇME!