Müzik yolculuğu 36. kez başladı

Güncelleme Tarihi:

Müzik yolculuğu 36. kez başladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2019 10:21

Sevda Cenap And Müzik Vakfı’nca bu yıl 36. kez Ankaralıları Türkiye’den ve dünyanın dört bir yanından sanatçılarla buluşturan Uluslararası Ankara Müzik Festivali, Orkestra Akademik Başkent ve TRT Çoksesli Korosu konseriyle başladı.

Haberin Devamı

MEB Şura Salonu’nda gerçekleşen açılış konserine 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve eşi Semra Sezer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, bazı büyükelçiler ve çok sayıda isim katıldı. Gecede konuşan Vakıf Başkanı Ali Başman, şunları söyledi:
“Bu yılki festivalin hazırlanmasında, şehrimizin sanatsal kapasitesinin yansıtılmasına, ilk seslendirmelere yer verilmesine, yetişen genç sanatçı ve topluluklarımız ile uluslararası şöhretlerin etkinliklerimizde birlikte yer almasına özen gösterdik. Farklı kültürlerin birbirleriyle buluşmasını, birbirlerini tanımasını ve kaynaşmasını sağlayan festivalimiz, karşılaştığı türlü zorluklara rağmen, ayakta kalabilmiştir.”

MOZART VE RAHMANINOF SESLENDİRİLDİ

Haberin Devamı

Açılış konserinde şef Orhun Orhon yönetimindeki Orkestra Akademik Başkent ve TRT Çoksesli Korosu sahne aldı. Soprano Görkem Ezgi Yıldırım, alto Elif Canbazoğlu, tenor Arda Doğan, bariton Arda Aktar, piyanist Gökhan Aybulus’un solistliğinde, Mozart ve Rahmaninof’un eserleri seslendirildi.

BAKMADAN GEÇME!